En directe

Trotamundos

ESGLÉSIA CATALUNYA

"L'arribada a Catalunya de germandats de fora ens ha enriquit"

Teresa Maria Comellas, presidenta del Consell de Germandats i Confraries de Barcelona i de la Germandat de Sant Marc, Marisol Gutiérrez, secretària del Consell, Àngels…

19 setembre 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Teresa Maria Comellas, presidenta del Consell de Germandats i Confraries de Barcelona i de la Germandat de Sant Marc, Marisol Gutiérrez, secretària del Consell, Àngels Arrabal, tresorera, i Santiago Padilla, president de la Germandat Matriu del Rocío, han analitzat aquest dijous, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', tota la realitat de les germandats i confraries, que realitzen una important tasca de promoció de la fe cristiana i la cultura, de caritat amb els més necessitats i de recuperació de tot un patrimoni social, procés que s’està consolidant des de fa algunes dècades. Comellas ha explicat que "el Consell de Germandatss i Confraries, que compleix 20 anys, va néixer amb la finalitat d'agrupar aquestes entitats presents a l'arxidiòcesi, incloent-hi moltíssimes que havien arribat de fora i que van ajudar a recuperar les processons de Setmana Santa i, a més, ens ha enriquit". D'altra banda, ha recordat que "el Crist de la Bona Mort, que s'havia extingit, s'ha recuperat ara fa uns anys, cosa que és un gran exemple". La presidenta del Consell de Germandats i Confraries ha resumit el programa de la trobada que es fa aquest dissabte a Montserrat. "Celebrarem les Glòries de Maria i retrem homenatge a les 4 germandats catalanes del Rocío que baixen a Almonte al pelegrinatge", ha comentat.
Àngels Arrabal, per la seva banda, ha comentat que "la immersió en el món de les germandats i confraries permet descobrir moltes coses noves, com ara el fet que els qui van emigrar a Sabadell, al barri de la Fuensanta, van demostrar que tenien gran sentit de comunió i de compartir solidàriament". Marisol Gutiérrez, que ve de la Confraria de la Mare de Déu de la 'Bien Aparecida' de Cantàbria, ha recordat "la dimensió social i caritativa" d'aquestes entitat. "Per exemple, la nostra germandat ha ajudat persones aturades, que es fan grans o que necessiten, en definitiva, ajuda", ha dit. En aquesta línia, ha afegit que "la funció social es va incrementant cada dia, com es pot veure especialment des del Consell".
El president de la Germandat Matriu del Rocío, Santiago Padilla, ha explicat que "una representació d'Almonte, amb una vintena de persones, acompanyarà les germandats i confraries catalanes", i ha fet una invitació "a tots els catalans a sumar-se a la festa". A més, Padilla ha recordat que "s'està celebrant un any jubilar, fins al juny vinent, amb la imatge de la Blanca Paloma exposada a la parròquia d'Almonte i no pas a la 'aldea' del Rocío, on es troba habitualment". Ha comentat que aquest trasllat es fa "cada 7 anys i durant 9 mesos".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 19 de setembre.
Aquestes realitats populars han estat convocades per a aquest dissabte a Montserrat, en un romiatge amb motiu del 20è aniversari del Consell que agrupa aquestes entitats a les diòcesis de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. L'esdeveniment està organitzat per la fundació Andacat. Les entitats rocieras, especialment actives en aquest àmbit, homenatjaran el Consell animat l’Eucaristia, que serà a les 4 de la tarda de dissabte, i participant en una festa on s’esperen més de 3.000 persones. A nivell social, cultural i religiós, les germandats i confraries constitueixen, particularment a Catalunya però també al conjunt d’Espanya i arreu del món, un gran capital social. La fe i la pietat popular conflueixen amb l’acció solidària i caritativa, com també amb el principi cristià de donar a conèixer Jesucrist i el seu missatge, a través d’imatges, cants i expressions espontànies, a l’espai públic. Les processons de Setmana Santa i de grans festivitats marianes o de sants, les mateixes Misses específiques de les devocions concretes i la convivència al voltant d’unes realitats de fe i cultura perviuen i continuen oferint, a la nostra societat actual, un missatge d’esperança.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció