En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

L’Associació Atenes presenta una demanda al Tribunal Europeu de Drets Humans contra el govern espanyol per violació del dret a la vida

L’Associació Atenes Juristes pels Drets Civils va presentar aquest dimecres al Tribunal Europeu de Drets Humans una demanda de mesures provisionals urgentíssimes per denunciar la…

19 març 2020

Comparteix
L’Associació Atenes Juristes pels Drets Civils va presentar aquest dimecres al Tribunal Europeu de Drets Humans una demanda de mesures provisionals urgentíssimes per denunciar la violació del dret a la vida que està duent a terme el govern espanyol en no tancar immediatament Madrid i les persones que hi havia quan es va conèixer l’existència d’un brot de Covid-19 en aquesta ciutat. 
En declaracions al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, l’advocat i membre de l’associació, Jordi Ferrés, ha explicat que “la lluita contra aquest virus té molt a veure amb la restricció física i espacial, una mesura que no s’està aplicant per part del govern espanyol”. Segons Ferrés, “on s’ha de lluitar, ara mateix, és a través del confinament de Madrid, on la propagació del Covid-19 és més greu, com també a Catalunya”. 
Per aquest motiu, juristes pels drets civils han presentat aquesta demanda de mesures provisionals urgentíssimes a partir de les dades i les crides al confinament que diferents experts en la matèria, com el doctor Oriol Mitjà i el doctor Antoni Trilla, han estat fent al govern espanyol, encapçalat per Pedro Sánchez. També vist el resultat de les mesures preses pel govern espanyol en comparació amb els resultats de les mesures preses per altres zones del món afectades que han actuat amb confinament immediat. Per acabar, Jordi Ferrés ha dit “que ens hi va la vida, i si Espanya no ho fa, ho demanem nosaltres davant del TEDH”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció