En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

L'Associació contra el Càncer avança en la sensibilització a les escoles, sobretot per la bona alimentació i contra el tabaquisme

El 95,7 per cent dels nens que tenen entre 7 i 14 anys asseguren que no fumaran mai en el futur. Ho diu un estudi,…

31 març 2015

Redacció

Comparteix
El 95,7 per cent dels nens que tenen entre 7 i 14 anys asseguren que no fumaran mai en el futur. Ho diu un estudi, presentat recentment, que ha estat elaborat per l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) a Catalunya. Anna Martín Pujol, psicòloga i responsable dels Programes de Prevenció de l'entitat, ha explicat aquest dimarts, en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, que durant el curs "es proposen cinc tallers gratuïts a totes les escoles, basats en el Codi Europeu contra el Càncer i amb diferents línies de treball, sobretot l'alimentació saludable, la lluita contra el tabaquisme i la prevenció solar"
En el tema del tabac, Anna Martín Pujol ha explicat s'incideix sobretot "en l'educació emocional davant la possibilitat d'ingerir substàncies tòxiques, com ara les que aporta el tabac". En aquesta línia, ha afegit que l'ajuda consisteix en "eines per fomentar comportaments més saludables". A més, l'associació també ofereix per a alumnes de 5è i 6è de Primària un programa online integral. Anna Martín Pujol ha destacat que "és positiu que la majoria de joves enquestats estiguin segurs que no fumaran mai", tot i que ha aclarit que, "si dividim per edats el col·lectiu, l'estadística del 95,7 per cent que diuen que no fumaran baixa significativament". Això sí, ha subratllat el fet que, de petits, "els nens i nenes vegin claríssim que el tabac és dolent".
D'altra banda, la responsable de Prevenció de l'AECC ha lamentat que 7 de cada 10 escolars enquestats admetin que no consumeixen cap peça de fruita diàriament de forma habitual. "Hi ha escoles que impulsen iniciatives interessants, com ara la de demanar als estudiants que portin una peça de fruita per a l'hora del pati", ha comentat. Això sí, ha reconegut que queda encara molta feina per fer en aquest terreny, a causa sobretot de l'impacte d'alimentació atractiva com la bolleria industrial o la proteïna en excés. Finalment, Anna Martín Pujol ha assegurat que "es continuarà treballant amb aquests tres eixos, que són el tabaquisme, l'alimentació i la prevenció solar".
I pel que fa a la prevenció del càncer de còlon, coincidint aquest dimarts 31 de març amb el Dia Mundial de lluita contra aquest problema de salut, Anna Martín ha dit que "l'AECC incideix sobretot en la necessitat de participar tant com es pugui en els programes de cribatge sobre aquesta malaltia, ja que això millora molt les expectatives de superació d'aquest càncer".
Es pot escoltar aquí (des del minut 28'00") tota l'entrevista a Anna Martín Pujol.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció