En directe

Fórmula Estel

ESCOLES

L’Ateneu Universitari Sant Pacià inaugura el curs 2018-19

L’AteneuUniversitari Sant Pacià (AUSP) va fer el dimecres 26 de setembre un altre pasde gegant en el procés de consolidació com a institució universitària quepromou…

28 setembre 2018

Macià Grau

Comparteix

L’AteneuUniversitari Sant Pacià (AUSP) va fer el dimecres 26 de setembre un altre pasde gegant en el procés de consolidació com a institució universitària quepromou la docència i recerca del pensament cristià. Ho va fer amb lapresentació oficial del curs 2018-19, que ja és el tercer des de la sevacreació.

Precisament,durant l’acte d’inauguració, el Dr. Armand Puig, rector de l’Ateneu, vaexplicar quines són les iniciatives acadèmiques que han anat emergint durantaquests tres anys i que demostren la consolidació de l’AUSP. Una d’aquestes propostesés la vessant dels estudis musicals superiors, que s’ha anat accentuant progressivament:s’ha formalitzat un Màster en Patrimoni Musical Litúrgic, i un Diploma enMúsica Sacra, orientat a la formació dels responsables del cant i la músicalitúrgica de les parròquies i comunitats, va exposar el Dr. Puig. A més, elrector de l’Ateneu va aprofitar per destacar el gran avenç d’una de lesfacultats que integren l’AUSP, la Facultat Antoni Gaudí, que recentment ha vistreconeguts per la Generalitat de Catalunya els Graus en Història, Arqueologia iArts Cristianes com a vies d’accés al cos de professors de Secundària enGeografia i Història i al cos de professors en Arts plàstiques i Disseny.

Lainauguració del nou curs va servir també perquè el cardenal Omella, que vapresidir l’acte, anunciés els canvis i rectificacions en els càrrecs dins l’Ateneu.D’una banda, el prelat va confirmar el Dr. Armand Puig en el càrrec de rectorper tres anys més, i de altra, el Dr. Joan Planellas com a degà de la Facultatde Teologia, càrrec que ocuparà també per tres anys. Pel que fa al Dr. JaumeAymar, director de Catalunya Cristianai Ràdio Estel, ha finalitzat el seu sexenni de deganat a la Facultat deFilosofia, i és per això que s’haurà de votar un nou degà.

Desprésde presentar el nou curs, el Dr. Xavier Morlans, professor de la Facultat deTeologia de Catalunya, va impartir una lliçó inaugural, amb el títol Escletxes en el jo impermeable de Déu. Laproposta cristiana en un món secular, en la qual va explicar la situacióactual del procés de secularització: “la secularització s’ha intensificat ambels canvis accelerats de l’últim terç del segle passat, i això ha fet que lasuposada capacitat de la persona per a rebre amb bona predisposició larevelació del Déu cristià s’hagi vist com ennuvolada”.

 

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció