En directe

Camins

ESCOLES

L’Ateneu Universitari Sant Pacià inaugura el curs 2018-19

L’AteneuUniversitari Sant Pacià (AUSP) va fer el dimecres 26 de setembre un altre pasde gegant en el procés de consolidació com a institució universitària quepromou…

28 setembre 2018

Macià Grau

Comparteix

L’AteneuUniversitari Sant Pacià (AUSP) va fer el dimecres 26 de setembre un altre pasde gegant en el procés de consolidació com a institució universitària quepromou la docència i recerca del pensament cristià. Ho va fer amb lapresentació oficial del curs 2018-19, que ja és el tercer des de la sevacreació.

Precisament,durant l’acte d’inauguració, el Dr. Armand Puig, rector de l’Ateneu, vaexplicar quines són les iniciatives acadèmiques que han anat emergint durantaquests tres anys i que demostren la consolidació de l’AUSP. Una d’aquestes propostesés la vessant dels estudis musicals superiors, que s’ha anat accentuant progressivament:s’ha formalitzat un Màster en Patrimoni Musical Litúrgic, i un Diploma enMúsica Sacra, orientat a la formació dels responsables del cant i la músicalitúrgica de les parròquies i comunitats, va exposar el Dr. Puig. A més, elrector de l’Ateneu va aprofitar per destacar el gran avenç d’una de lesfacultats que integren l’AUSP, la Facultat Antoni Gaudí, que recentment ha vistreconeguts per la Generalitat de Catalunya els Graus en Història, Arqueologia iArts Cristianes com a vies d’accés al cos de professors de Secundària enGeografia i Història i al cos de professors en Arts plàstiques i Disseny.

Lainauguració del nou curs va servir també perquè el cardenal Omella, que vapresidir l’acte, anunciés els canvis i rectificacions en els càrrecs dins l’Ateneu.D’una banda, el prelat va confirmar el Dr. Armand Puig en el càrrec de rectorper tres anys més, i de altra, el Dr. Joan Planellas com a degà de la Facultatde Teologia, càrrec que ocuparà també per tres anys. Pel que fa al Dr. JaumeAymar, director de Catalunya Cristianai Ràdio Estel, ha finalitzat el seu sexenni de deganat a la Facultat deFilosofia, i és per això que s’haurà de votar un nou degà.

Desprésde presentar el nou curs, el Dr. Xavier Morlans, professor de la Facultat deTeologia de Catalunya, va impartir una lliçó inaugural, amb el títol Escletxes en el jo impermeable de Déu. Laproposta cristiana en un món secular, en la qual va explicar la situacióactual del procés de secularització: “la secularització s’ha intensificat ambels canvis accelerats de l’últim terç del segle passat, i això ha fet que lasuposada capacitat de la persona per a rebre amb bona predisposició larevelació del Déu cristià s’hagi vist com ennuvolada”.

 

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció