En directe

Fabricació Pròpia

POLÍTICA

política

Laura Ballarín sobre els atacs d’Israel: "Totes les proves apunten que és un genocidi" 

Ho ha manifestat la candidata del PSC a les eleccions europees l’endemà que el ministre José Manuel Albares no es mullés sobre si el que passa a Gaza és un genocidi o no

7 juny 2024

Redacció

Comparteix

La candidata del PSC a les eleccions europees del 9 de juny, Laura Ballarín, ha apuntat que els atacs d’Israel sobre la població palestina “mostren indicis de genocidi”. En una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, Ballarín ha assenyalat que "la Cort Internacional de Justícia ho està estudiant".

Tot i això, ha manifestat que "sembla que totes les proves apunten que és un genocidi". La socialista ha valorat com a "passa important" l’anunci d’aquest dijous sobre que Espanya es personi en la causa judicial oberta contra Israel al Tribunal Internacional de Justícia (TIJ) per possibles crims de guerra. Així, Ballarín s’ha posicionat l’endemà que el ministre socialista José Manuel Albares evités dir si el que passa a Gaza és un genocidi o no.  

"Cap país de la Unió Europea s'ha integrat com a part d’aquest procés, aportar proves i ajudar a la Cort Internacional de Justícia a dir si és un genocidi o no”, ha remarcat.  

La socialista Laura Ballarín als estudis de Ràdio Estel
La candidata del PSC a les eleccions europees del 9 de juny, Laura Ballarín, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Ballarín ha remarcat que el Govern espanyol està "alçant la veu com ningú a la Unió Europea" sobre "aquesta massacre i violació de drets humans". En aquest sentit, la socialista ha lamentat la "manca d’unitat" entre els països europeus sobre el conflicte entre Israel i Palestina. Per això, ha reclamat al futur govern europeu que apliqui canvis en la manera que es fa la política exterior.   

PSC demana el vot per evitar l’auge de l’extrema dreta

En clau electoral, Ballarín ha avisat que "la ultradreta està liderant les enquestes amb una dreta que ja li ha obert la porta a molts governs". La candidata del PSC ha advertit que, "si guanyen, poden frenar els avenços en transició ecològica". En aquest sentit, ha assegurat que "perilla el pacte verd" per la lluita contra el canvi climàtic. També ha recordat "els discursos racistes" i les "retallades de drets cap a les dones" que proposen. Per això, Ballarín ha fet una crida al vot cap als socialistes per frenar-ho. 

A més, la candidata ha reiterat que "el català a Europa per al PSC és prioritari": "Volem el reconeixement i l’ús al Parlament", ha remarcat. Tot i això, Ballarín ha recordat que "hi ha països que no ho veuen bé" i ha assenyalat la "forta oposició del PP a aquesta iniciativa". "Diuen que és un malbaratament de recursos, sobretot els països nòrdics, d’altres tenen por a l’efecte contagi i que estableixi un precedent", ha emfatitzat.  

Entrevista a la candidata del PSC a les eleccions europees, Laura Ballarín

0:00 / 0:00

Més actualitat

ABUSOS SEXUALS

La justícia investiga un professor de l'Institut Torredembarra per assetjar sexualment a una alumna de batxillerat

Foto de recurs de l'Institut Torredembarra. Font: Ajuntament de Torredembarra

Fonts properes al cas expliquen a Ràdio Estel que la justícia ha imposat una ordre d'allunyament contra el professor de l'Institut Torredembarra

13 juny 2024

Redacció

AUDIOS

L'Ajuntament de Barcelona no respon la petició d'informació sobre l'exhibició de Fórmula 1 al centre de la ciutat

exhibició fórmula 1 barcelona

El Síndic de Greuges de Barcelona lamenta la falta de resposta del govern de Jaume Collboni

12 juny 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

TEATRE

Dani Anglès: "Els teatres públics s'han equivocat profundament abandonant el musical"

El cantant, actor i director Dani Anglès | RÀDIO ESTEL

L'actor i cantant Dani Anglès creu que el maltractament de les institucions cap al musical ha impedit que nous públics s'hagin sentit atrets pel teatre català

7 juny 2024