En directe

Camins

RÀDIO ESTEL

L’autor del llibre ‘Nosotras enfermeras’ diu que “la pandèmia ens ha canviat”

“Aquest llibre parla de tot el que s’ha viscut durant la primera onada dins dels hospitals”. Així presenta Héctor Castiñeira el seu vuitè llibre com…

10 desembre 2020

Comparteix
Aquest llibre parla de tot el que s’ha viscut durant la primera onada dins dels hospitals”. Així presenta Héctor Castiñeira el seu vuitè llibre com a “Enfermera Saturada”, el seu usuari a Twitter, que compta amb més de 157.000 seguidors. En una entrevista al programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, Castiñeira ha afirmat aquest dijous que “el personal sanitari s’ha posat al límit en aquesta primera onada”, i que “continua aguantant en aquesta segona”. Ha afegit que “estem davant d’una pandèmia que ens ha canviat, a tots”. 
En les pàgines del llibre, titulat ‘Nosotras enfermeras’, Castiñeira parla sobretot de com va sobreviure el personal sanitari sense les mesures de protecció, els tan esmentats Equips de Protecció Individual (EPI). “És un material que vam demanar molt, perquè ens quedàvem desprotegits fins al punt que vam haver de substituir-lo per bosses d’escombraries i mascaretes reutilitzades”, ha dit l’infermer. Malgrat tot, Castiñeira ha assegurat que, en aquesta segona onada ja es disposa “de tot el material necessari” per fer front a la pandèmia.
Segons ha explicat l’infermer, es veuen encara avui dia persones que “no es prenen seriosament tot el que està passant, amb conductes irresponsables”. Igualment ha lamentat que “sembla que encara no hem après res”. En aquestes declaracions a Ràdio Estel, l’infermer i escriptor ha explicat que “escriure el llibre ha servit com a teràpia per narrar tot el que es va viure dins dels hospitals”. Héctor Castiñeira ha conclòs que, “un cop escrit sembla que pesa menys tot el que s’ha viscut”.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció