En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

L’autor del llibre ‘Nosotras enfermeras’ diu que “la pandèmia ens ha canviat”

“Aquest llibre parla de tot el que s’ha viscut durant la primera onada dins dels hospitals”. Així presenta Héctor Castiñeira el seu vuitè llibre com…

10 desembre 2020

Comparteix
Aquest llibre parla de tot el que s’ha viscut durant la primera onada dins dels hospitals”. Així presenta Héctor Castiñeira el seu vuitè llibre com a “Enfermera Saturada”, el seu usuari a Twitter, que compta amb més de 157.000 seguidors. En una entrevista al programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, Castiñeira ha afirmat aquest dijous que “el personal sanitari s’ha posat al límit en aquesta primera onada”, i que “continua aguantant en aquesta segona”. Ha afegit que “estem davant d’una pandèmia que ens ha canviat, a tots”. 
En les pàgines del llibre, titulat ‘Nosotras enfermeras’, Castiñeira parla sobretot de com va sobreviure el personal sanitari sense les mesures de protecció, els tan esmentats Equips de Protecció Individual (EPI). “És un material que vam demanar molt, perquè ens quedàvem desprotegits fins al punt que vam haver de substituir-lo per bosses d’escombraries i mascaretes reutilitzades”, ha dit l’infermer. Malgrat tot, Castiñeira ha assegurat que, en aquesta segona onada ja es disposa “de tot el material necessari” per fer front a la pandèmia.
Segons ha explicat l’infermer, es veuen encara avui dia persones que “no es prenen seriosament tot el que està passant, amb conductes irresponsables”. Igualment ha lamentat que “sembla que encara no hem après res”. En aquestes declaracions a Ràdio Estel, l’infermer i escriptor ha explicat que “escriure el llibre ha servit com a teràpia per narrar tot el que es va viure dins dels hospitals”. Héctor Castiñeira ha conclòs que, “un cop escrit sembla que pesa menys tot el que s’ha viscut”.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció