En directe

El diumenge a Montserrat

RÀDIO ESTEL

L’autor del llibre ‘Nosotras enfermeras’ diu que “la pandèmia ens ha canviat”

“Aquest llibre parla de tot el que s’ha viscut durant la primera onada dins dels hospitals”. Així presenta Héctor Castiñeira el seu vuitè llibre com…

10 desembre 2020

Comparteix
Aquest llibre parla de tot el que s’ha viscut durant la primera onada dins dels hospitals”. Així presenta Héctor Castiñeira el seu vuitè llibre com a “Enfermera Saturada”, el seu usuari a Twitter, que compta amb més de 157.000 seguidors. En una entrevista al programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, Castiñeira ha afirmat aquest dijous que “el personal sanitari s’ha posat al límit en aquesta primera onada”, i que “continua aguantant en aquesta segona”. Ha afegit que “estem davant d’una pandèmia que ens ha canviat, a tots”. 
En les pàgines del llibre, titulat ‘Nosotras enfermeras’, Castiñeira parla sobretot de com va sobreviure el personal sanitari sense les mesures de protecció, els tan esmentats Equips de Protecció Individual (EPI). “És un material que vam demanar molt, perquè ens quedàvem desprotegits fins al punt que vam haver de substituir-lo per bosses d’escombraries i mascaretes reutilitzades”, ha dit l’infermer. Malgrat tot, Castiñeira ha assegurat que, en aquesta segona onada ja es disposa “de tot el material necessari” per fer front a la pandèmia.
Segons ha explicat l’infermer, es veuen encara avui dia persones que “no es prenen seriosament tot el que està passant, amb conductes irresponsables”. Igualment ha lamentat que “sembla que encara no hem après res”. En aquestes declaracions a Ràdio Estel, l’infermer i escriptor ha explicat que “escriure el llibre ha servit com a teràpia per narrar tot el que es va viure dins dels hospitals”. Héctor Castiñeira ha conclòs que, “un cop escrit sembla que pesa menys tot el que s’ha viscut”.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció