En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"L'Ebre sempre seguirà estant en perill, perquè al darrere hi ha interessos econòmics"

La Plataforma enDefensa de l'Ebre ha celebrat el seu 18è aniversari des de la seva creaciói segueix protestant per un Ebre digne sense transvasaments en una…

1 abril 2019

Comparteix

La Plataforma enDefensa de l'Ebre ha celebrat el seu 18è aniversari des de la seva creaciói segueix protestant per un Ebre digne sense transvasaments en una jornada vacomptar amb espectacles i actuacions per a tots els públics.

En declaracions al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, Matilde Font una de lespersones que van organitzar la festa d'aquest cap de setmana i portaveu de laPlataforma en Defensa de l'Ebre ha assegurat queestà satisfeta amb els resultats de la festa de dissabte i ha reivindicat que "el patrimoni de l'Ebre no és només de la gent que viu aquí al costat, sinó detots els catalans, i de la Humanitat. El Delta de l'Ebre és la tercera zonahumida més important de la Mediterrània, i les persones hem de tenir el deurede protegir-les, perquè les zones humides és on es produeix mésbiodiversitat", ha dit Matilde Font.

El Tribunal Suprem desestima el recurs presentat per la Plataforma en Defensade l'Ebre, DEPANA, ajuntaments de les Terres de l'Ebre i ConsellsComarcals contra el Pla Hidrològic de l'Ebre.

La reivindicació en defensa de l'Ebre ha alçat més la veu encara després que elTribunal Suprem desestimés fa uns dies el recurs en contra del Pla Hidrològicde l'Ebre, pel que des de la PDE es vol animar a tothom amobilitzar-se. "El que ha fet el Suprem és legitimar les polítiqueshidràuliques del govern, el que evidentment no trobem just. Però tampoc ensesperàvem res diferent, veient des de fa setmanes com funciona elTribunal", ha declarat Matilde Font, portaveu de la PDE.

D'altra banda, Matilde Font també ha definit la PDE assegurant que: "La plataforma el que fa és analitzar des d'un punt de vistahistòric el que és el moviment en defensa de l'Ebre", ha afirmat laportaveu de la PDE, una de les associacions més actives. Segons ha ditFont, altres assemblees com ara l'Assemblea Nacional Catalana va basar bastantla mobilització de la Plataforma, pel que fa a crear una mobilitzaciólúdica, reivindicativa al mateix temps, sempre amb un caire festiu ifamiliar".

Més llengua catalana per començar la setmana i el mes

Com cada dilluns el professor de català, Daniel Ruiz Trillo, ens ha apropat al món de la llengua del païs on em conegut noves paraules. En plana d'actualitat el comentari del politòleg Guillem Pursals ens ha donat llum a les eleccions d'Ucraïna i els nous moviments que envolten la polèmica del Brexit al Regne Unit.

Pots tornar a escoltar el programa  AQUÍ

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció