En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

"L'Ebre sempre seguirà estant en perill, perquè al darrere hi ha interessos econòmics"

La Plataforma enDefensa de l'Ebre ha celebrat el seu 18è aniversari des de la seva creaciói segueix protestant per un Ebre digne sense transvasaments en una…

1 abril 2019

Comparteix

La Plataforma enDefensa de l'Ebre ha celebrat el seu 18è aniversari des de la seva creaciói segueix protestant per un Ebre digne sense transvasaments en una jornada vacomptar amb espectacles i actuacions per a tots els públics.

En declaracions al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, Matilde Font una de lespersones que van organitzar la festa d'aquest cap de setmana i portaveu de laPlataforma en Defensa de l'Ebre ha assegurat queestà satisfeta amb els resultats de la festa de dissabte i ha reivindicat que "el patrimoni de l'Ebre no és només de la gent que viu aquí al costat, sinó detots els catalans, i de la Humanitat. El Delta de l'Ebre és la tercera zonahumida més important de la Mediterrània, i les persones hem de tenir el deurede protegir-les, perquè les zones humides és on es produeix mésbiodiversitat", ha dit Matilde Font.

El Tribunal Suprem desestima el recurs presentat per la Plataforma en Defensade l'Ebre, DEPANA, ajuntaments de les Terres de l'Ebre i ConsellsComarcals contra el Pla Hidrològic de l'Ebre.

La reivindicació en defensa de l'Ebre ha alçat més la veu encara després que elTribunal Suprem desestimés fa uns dies el recurs en contra del Pla Hidrològicde l'Ebre, pel que des de la PDE es vol animar a tothom amobilitzar-se. "El que ha fet el Suprem és legitimar les polítiqueshidràuliques del govern, el que evidentment no trobem just. Però tampoc ensesperàvem res diferent, veient des de fa setmanes com funciona elTribunal", ha declarat Matilde Font, portaveu de la PDE.

D'altra banda, Matilde Font també ha definit la PDE assegurant que: "La plataforma el que fa és analitzar des d'un punt de vistahistòric el que és el moviment en defensa de l'Ebre", ha afirmat laportaveu de la PDE, una de les associacions més actives. Segons ha ditFont, altres assemblees com ara l'Assemblea Nacional Catalana va basar bastantla mobilització de la Plataforma, pel que fa a crear una mobilitzaciólúdica, reivindicativa al mateix temps, sempre amb un caire festiu ifamiliar".

Més llengua catalana per començar la setmana i el mes

Com cada dilluns el professor de català, Daniel Ruiz Trillo, ens ha apropat al món de la llengua del païs on em conegut noves paraules. En plana d'actualitat el comentari del politòleg Guillem Pursals ens ha donat llum a les eleccions d'Ucraïna i els nous moviments que envolten la polèmica del Brexit al Regne Unit.

Pots tornar a escoltar el programa  AQUÍ

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció