En directe

Camins

PAPA FRANCESC

L'economia de Francesc: trobada amb joves empresaris i estudiants

Ha començat aquest dijous a la tarda una gran trobada virtual titulada 'l'Economia de Francesc'. Seguint la invitació del Papa, joves economistes, empresaris i estudiants…

19 novembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
Ha començat aquest dijous a la tarda una gran trobada virtual titulada 'l'Economia de Francesc'. Seguint la invitació del Papa, joves economistes, empresaris i estudiants d'arreu del món viuen tres dies de reunió telemàtica amb l'objectiu de "construir altres formes d'entendre l'economia i el progrés" i "combatre la cultura del descartar". Es vol fomentar la posada en marxa d'un canvi global capaç de generar una economia més inclusiva, sostenible i equitativa. Per al tercer i últim dia de l'esdeveniment, aquest dissabte, està confirmada la participació virtual del pontífex, que dirigirà un videomissatge als joves protagonistes, connectats a la web amb la Basílica de Sant Francesc d'Assís. Aquest mateix dia, a les 23 hores (22 GMT i 18h al Brasil), el Crist Redemptor de Rio de Janeiro brillarà il·luminat de verd, marró i groc, els colors simbòlics de la gran trobada.

La iniciativa, centrada en temes com ara el treball, les finances, l'educació i la intel·ligència artificial, es desenvolupa després de la invitació del Sant Pare, l'1 de maig de 2019 coincidint amb la festa de Sant Josep Obrer, a promoure des de la unitat, a través d'un "pacte" comú, un procés de canvi global, com va escriure el mateix bisbe de Roma en la seva carta per a l'ocasió. "Invito cadascú de vosaltres a ser protagonista d'aquest pacte, assumint un compromís individual i col·lectiu per conrear junts el somni d'un nou humanisme que respongui a les expectatives de l'home i al pla de Déu", deia. La cita estava prevista per a finals de març d'aquest 2020 a Assís, ciutat "símbol i missatge d'un humanisme de fraternitat". A causa de la pandèmia del Covid-19, però, es va ajornad al novembre en modalitat virtual, amb transmissions en directe per Vatican News i connexions de streaming.

Un esdeveniment innovador, participatiu i global


Participen en les sessions a distància uns 2.000 joves, procedents de 120 països. Tots compartiran "l'experiència viscuda, el treball, les propostes i les reflexions adquirides aquests mesos", alhora que se sumaran a un programa "innovador, participatiu i global" que es desenvolupa en 4 hores diàries de retransmissió en directe, dijous 19, divendres 20 i dissabte 21 de novembre. A més, per a aquest divendres, està programada una marató de 24 hores, gràcies als enllaços i les aportacions de joves connectats des de 20 diversos països. Assís acull la direcció de l'esdeveniment i els enllaços en directe des dels llocs històrics franciscans, entre ells la Basílica de Sant Francesc d'Assís, l'església de Sant Damià, el santuari de Rivotorto, la basílica de Santa Clara, Santuari del Despullament i el Palau Muntanya Frumentario.

Aquesta gran connexió mundial ha començat aquest dijous amb la projecció del vídeo 'Listen to the cry of the poorest to transform the earth' (Escolta el crit dels més pobres per transformar la terra), editat per l'International Movement ATD Found World. Després s'ha emès un missatge del prefecte del Dicasteri per al Servei de Desenvolupament Humà Integral, el cardenal Peter Turkson, i s'ha fet la benvinguda del Comitè Organitzador. Finalment ha obert el cicle de conferències l'economista Jeffrey Scachs, amb "Perfecting Joy: three proposals to let life flourish" (Perfeccionant l'alegria: tres propostes perquè la vida floreixi). La propera trobada, que es preveu que ja sigui presencial, se celebrarà a la mateixa ciutat de Sant Francesc la tardor de 2021.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció