En directe

El Rosari

ESGLÉSIA CATALUNYA

"L'elecció de bisbes hauria de ser més participativa"

"L'elecció de bisbes hauria de ser més participativa i no hi hauria d'haver tant de secretisme." Mn. Josep Maria Martí Bonet, delegat de patrimoni de…

6 novembre 2015

Comparteix

"L'elecció de bisbes hauria de ser més participativa i no hi hauria d'haver tant de secretisme." Mn. Josep Maria Martí Bonet, delegat de patrimoni de l'arquebisbat de Barcelona, ha fet aquestes declaracions a Ràdio Estel. Autor del llibre Eleccions a la nostra església, Mn. Martí Bonet ha estudiat l'elecció de bisbes des del punt de vista històric. Per tot plegat, tot i reconèixer que "és difícil perquè l'Església busca la unitat en la fe", ha insistit a demanar més participació i no tant de secretisme.

"Sabem que és legítim que el Papa, com a pastor de pastors, intervingui en l'elecció dels bisbes, però si estimem l'Església, cal que s'obri a altres formes de participació. Diuen que és impossible, però fent un cop d'ull a la història de l'Església, podem concloure que en altres èpoques el poble també hi tenia alguna cosa a dir", ha afegit Mn. Martí Bonet.
Pel que fa a l'interval de temps fins a la presa de possessió del nou arquebisbe de Barcelona, el delegat de Patrimoni ha explicat que "el normal en el cas de Barcelona és que sigui un temps curt".
"El bisbe emèrit té molt mèrit", ha dit amb to jovial Mn. Martí Bonet, company de promoció sacerdotal del cardenal Lluís Martínez Sistach. "És una molt bona persona, estic molt content del seu pontificat", ha expressat Mn. Martí Bonet, que ha explicat doncs quin és el paper reservat per al bisbe emèrit. "Tindrà un paper d'assessorament del nou bisbe i participarà en les principals celebracions litúrgiques", ha expressat.
També ha dit que el pontificat del cardenal Lluís Martínez Sistach passarà a la història, entre d'altres motius, "perquè ha fet venir ni més ni menys que el Papa Benet XVI a consagrar l'església de la Sagrada Família, emblema de Barcelona".

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció