En directe

Fabricació Pròpia

ESGLÉSIA CATALUNYA

"L'elecció de bisbes hauria de ser més participativa"

"L'elecció de bisbes hauria de ser més participativa i no hi hauria d'haver tant de secretisme." Mn. Josep Maria Martí Bonet, delegat de patrimoni de…

6 novembre 2015

Comparteix

"L'elecció de bisbes hauria de ser més participativa i no hi hauria d'haver tant de secretisme." Mn. Josep Maria Martí Bonet, delegat de patrimoni de l'arquebisbat de Barcelona, ha fet aquestes declaracions a Ràdio Estel. Autor del llibre Eleccions a la nostra església, Mn. Martí Bonet ha estudiat l'elecció de bisbes des del punt de vista històric. Per tot plegat, tot i reconèixer que "és difícil perquè l'Església busca la unitat en la fe", ha insistit a demanar més participació i no tant de secretisme.

"Sabem que és legítim que el Papa, com a pastor de pastors, intervingui en l'elecció dels bisbes, però si estimem l'Església, cal que s'obri a altres formes de participació. Diuen que és impossible, però fent un cop d'ull a la història de l'Església, podem concloure que en altres èpoques el poble també hi tenia alguna cosa a dir", ha afegit Mn. Martí Bonet.
Pel que fa a l'interval de temps fins a la presa de possessió del nou arquebisbe de Barcelona, el delegat de Patrimoni ha explicat que "el normal en el cas de Barcelona és que sigui un temps curt".
"El bisbe emèrit té molt mèrit", ha dit amb to jovial Mn. Martí Bonet, company de promoció sacerdotal del cardenal Lluís Martínez Sistach. "És una molt bona persona, estic molt content del seu pontificat", ha expressat Mn. Martí Bonet, que ha explicat doncs quin és el paper reservat per al bisbe emèrit. "Tindrà un paper d'assessorament del nou bisbe i participarà en les principals celebracions litúrgiques", ha expressat.
També ha dit que el pontificat del cardenal Lluís Martínez Sistach passarà a la història, entre d'altres motius, "perquè ha fet venir ni més ni menys que el Papa Benet XVI a consagrar l'església de la Sagrada Família, emblema de Barcelona".

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció