En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

L'empresari i enginyer Albert Masó proposa mètodes basats en l'afectivitat com "la millor eina educativa" dins la família

El éxito afectivo, El arte del amor i Padres que dejan huella són els títols d'alguns dels llibres que ha escrit Albert Masó, un empresari i enginyer…

9 juliol 2015

Redacció

Comparteix
El éxito afectivo, El arte del amor i Padres que dejan huella són els títols d'alguns dels llibres que ha escrit Albert Masó, un empresari i enginyer tècnic que aposta, amb aquests treballs, per una defensa sense embuts de la família com a institució bàsica de la societat i de l'afecte i l'afectivitat com "la millor eina per a una bona educació dels fills". Tot això, segons el plantejament d'Albert Masó, amb la col·laboració de la seva dona, Bárbara Sotomayor, és una aportació clau per a una societat millor. En la recent intervenció en un seminari organitzat per la Universitat de Navarra, dins un projecte finançat per l'Obra Social la Caixa, Masó assegurava que l'afectivitat de la persona passa pel cervell, que aporta uns mínims naturals que cal desenvolupar en el dia a dia.
Aquest dijous, en una entrevista a la Fórmula Estel, de Ràdio Estel, Albert Masó ha defensat un tracte afectiu integral de pares a fills, sorgit a partir d'una afectivitat amorosa igualment exemplar entre els esposos. "Potenciant l'amor conjugal i l'amistat amb els fills, ja tenim els puntals d'una bona educació. I si a més existeix l'amor a Déu, encara millor", ha dit . Sobre una proposta impulsada per ell, anomenada Família Eco3, ha assegurat que "més que un model, es tracta de maximitzar el paper de la família a  l'hora de desenvolupar l'amor en tres dimensions que conflueixen en l'afectivitat humana". Masó ha destacat que "l'afectivitat es transmet per contagi, a través de l'amor, cosa que converteix aquesta afectivitat en un valor primordial de relació".
A partir d'una idea que Masó ha transmès publicament diverses vegades, en el sentit que "el respecte pot ser un obstacle" per a l'amor, ha aclarit que "un excés de respectes humans pot obstaculitzar l'amor, perquè cal respectar la biologia humana i totes les funcions que té integrades". L'enginyer, d'altra banda, s'ha referit al Papa Francesc i la seva crida a una "revolució de la tendresa". "Allò que diu el Papa i segueixen els bisbes és mássa ampli. Jo només puc dir que la tendresa parteix d'una afectivitat plena que, si no fos així, estaria falsejada", ha assegurat. 
El llibre El arte del amor ha estat conseqüència de la publicació de Padres que dejan huella, segons ha explicat el mateix autor. Albert Masó ha assegurat que El éxito afectivo, l'altre treball publicat, és "un llibre que explica científicament la manifestació de l'amor, a partir d'una evolució més que no pas com un canvi" en relació amb els altres dos. Sobre els dos sínodes de bisbes dedicats a la família, amb els reptes i les potencialitats d'aquesta institució bàsica, Masó els ha qualificat de molt importants, alhora que ha lamentat que "les ruptures matrimonials i familiars es donen perquè els vincles afectius no arriben a desenvolupar-se prou bé". Finalment, ha afegit que "l'ambient propici que necessita l'afectivitat, el generem els mateixos éssers humans, i aquest context té en les criatures, que estan en procés d'aprenentatge, els principals subjectes i destinataris".
Es pot escoltar aquí (minut 26'00") tota l'entrevista a Albert Masó.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció