En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

L'enquesta d'aquesta setmana: Creus que les empreses de moda, els mitjans i la publicitat incideixen en els trastorns alimentaris?

Alllarg d’aquesta setmana parlaremde la pressió estètica que els mitjans de comunicació, la publicitat i lesempreses de moda exerceixen sobre les persones, especialment sobre les…

3 febrer 2014

Comparteix

Alllarg d’aquesta setmana parlaremde la pressió estètica que els mitjans de comunicació, la publicitat i lesempreses de moda exerceixen sobre les persones, especialment sobre les dones.


Elsestereotips de bellesa que s’imposen des de les passarel·les i a travésd’algunes campanyes publicitàries, són una forma més de violència. La promocióde les talles minúscules i de cossos extremadament prims com l’estàndard debellesa que hem d’arribar a assolir pot acabar derivant en trastornsalimentaris.


Aquestesmalalties no tenen una base biològica i un dels factors que les desencadenen ésla pressió social a la que els nois i noies estan sotmesos, fruit dels cànonsestètics amb què la publicitat i els mitjans de comunicació ens bombardegenconstantment. La indústria de la moda, per la seva banda, també juga un paperdestacat en la estigmatització d’aquelles talles que se surten de lesclàssiques 36 i 38.


L’úsdel photoshop en alguns anuncis publicitaris per a reconstruir el cos i la caradels models fa que la imatge que rebem els consumidors sigui esbiaixada i quebusquem assemblar-nos a uns patrons irreals, que senzillament no existeixen.


Acontinuació us adjuntem l’enllaç d’un vídeo que exemplifica la manipulació dela imatge que pot fer el photoshop:

Per atenir més informació sobre els trastorns alimentaris més comuns, clica aquí:

http://www20.gencat.cat/portal/site/JoveCat/menuitem.f598eea3d2e90df812d7ed42b0c0e1a0/vgnextoid=bf63ff6392180110VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD

Ésper això que aquesta setmana us preguntem si  Creieu que les empresesde moda, els mitjans i la publicitat insideixen en els trastorns alimentaris?


Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció