En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

L'enquesta d'aquesta setmana: Esteu d'acord amb l'existència d'una tanca fronterera a Ceuta i Melilla?

A El pitjor del pitjor, un espai on parlemde temes que generen opinions molt contraposades i que es nodreix amb elsvostres punts de vista i…

22 febrer 2014

Comparteix

A El pitjor del pitjor, un espai on parlemde temes que generen opinions molt contraposades i que es nodreix amb elsvostres punts de vista i aportacions, aquesta setmana parlarem de la qüestió dela immigració. Volem vincular-ho amb la tragèdia transcorreguda a Ceuta aprincipis d’aquest mes.

S’ha escrit molt sobre el que va passar a lafrontera, on van morir 15 persones ofegades quan intentaven entrar en elterritori espanyol. Diferents mitjans de comunicació, partits polítics ialgunes ONGs han denunciat la actuació de la Guardia Civil i el fet que vanometre el deure de socors. Però no només això. Els agents van disparar pilotesde goma contra els immigrants que intentaven creuar la frontera, en un intentde dissuadir-los, tal i com el propi cos i el Ministre de Interior, Jorge Fernández Díaz, hanassegurat.

Aquesta versió poc o res té a veure amb la que undels supervivents subsaharians va oferir a TV3. Ell va relatar els fets d’unaaltra manera, va explicar que la Guardia Civil va disparar contra ells quan eren al’aigua i que van llençar gas lacrimògen que els asfixiava. De fet, culpa al’actuació del cos de la mort dels seus companys.

Al Congrés delsdiputats Esquerra Plural, una coalició formada per Izquierda Unida, IniciativaVerds, Esquerra Unida i Alternativa i la Chunta Aragonesistalidera la petició de dimissió de Fernandez Díaz. CiU, PNB i el Grup Mixt donen suport a la propostamentre el PP hi està en contra i el PSOE s’absté. El passatdimecres els diputats d'Esquerra Plural van exhibir al ple del Congrés cartellsexigint el cessament de Fernández Díaz. Per la seva banda, el president delgovern espanyol, Mariano Rajoy,va sortir en defensa del cos de la Guàrdia Civil.

La qüestió de la immigració és bastantcontrovertida i és cert que cal gestionar-la d’alguna manera, però el que vapassar a Ceuta el passat 6 de febrer i el fet que la Guàrdia Civil no només ometésel seu deure de socors sinó que també llancés gas lacrimògen i pilotes de gomacontra un grup de persones que corrien el risc d’ofegar-se, traspassa lafrontera de la legalitat i entra en el terreny de l’ètica i la moral.

Per tot plegat aquesta setmana us preguntem si esteu d'acord amb l'existència d'una tanca fronterera a Ceuta i Melilla?

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció