En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

L'enquesta d'aquesta setmana: Ets prou respectuós amb el medi ambient?

Recordeu el vol perdut de MalaysiaAirlines? Malauradament l’operació de rastreig no va servir per trobar-lo, peròsí que va donar els seus fruits en un altre…

17 juny 2014

Comparteix

Recordeu el vol perdut de MalaysiaAirlines? Malauradament l’operació de rastreig no va servir per trobar-lo, peròsí que va donar els seus fruits en un altre aspecte. Les imatges dels satèl·litsvan reflectir l’existència de grans cúmuls de residus del tamany de Brasil enels oceans. Són les conegudes illes escombraries i n’hi ha 5 a tot el món. De fet, totsels oceans en tenen com a mínim una.

Les illes escombraries són la versióoceànica d’un abocador terrestre. És a dir, un corrent marí ple de deixalles,on hi ha concentracions excepcionalment altes de plàstic suspès i altres brosses.Tal com va publicar la BBC, alguns dels objectes que es troben en aquestesilles són restes de vaixells, deixalles dels contenidors, peces d’equips depesca i bosses de plàstic.

Els oceans Pacífic i Atlàntic tenendues illes escombraries cada un, al nord i al sud. La més gran i coneguda és laGran taca d’escombraries del Pacífic, descoberta fa quatre anys en el Pacíficnord. Els corrents als mars són menors, i això fa que les deixalles no esconcentrin d’aquesta manera, però tot i així també estan molt contaminats,principalment per les substàncies químiques que s’enfonsen des de lasuperfície. No cometem l’error de pensar que aquesta realitat és molt llunyanai que no ens afecta, perquè de fet, el mar Mediterrani és un dels mars amb més contaminacióquímica del món.

Alguns informes avancen que la illad’escombraries descoberta a l’Oceà Atlàntic pot tenir una extensió de fins a5.000 km2 i que va movent-se d’un lloc a l’altre a causa dels forts correntsd’aquest oceà.

Més actualitat

Xavier Trias: "Si guanyo a Colau, una de les primeres coses que faré serà tornar a anar a dinar amb ella"

Xavier Trias, als estudis de Ràdio Estel

El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona exigeix al Partit Popular que si volen parlar amb ell, primer li han de demanar perdó

26 maig 2023

Redacció

Robert Güerri: "No som davant una situació catastròfica com diu l'OMS, és només un missatge per no abaixar la guàrdia amb el coronavirus"

El doctor Robert Güerri, cap de secció de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar

El cap de secció de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar assegura que ara es veuen més casos de Covid-19 perquè la grip ha marxat i el coronavirus "no té aquest perfil tan estacional"

25 maig 2023

Redacció

Ernest Maragall: "Si soc alcalde de Barcelona, el consistori assumirà el lideratge que li pertoca" 

Ernest Maragall, als estudis de Ràdio Estel

El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona ha remarcat que "hi hauria un paper actiu i no d’inhibició ni de renúncia com ara"

24 maig 2023

Redacció