En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

L'enquesta d'aquesta setmana: Ets prou respectuós amb el medi ambient?

Recordeu el vol perdut de MalaysiaAirlines? Malauradament l’operació de rastreig no va servir per trobar-lo, peròsí que va donar els seus fruits en un altre…

17 juny 2014

Comparteix

Recordeu el vol perdut de MalaysiaAirlines? Malauradament l’operació de rastreig no va servir per trobar-lo, peròsí que va donar els seus fruits en un altre aspecte. Les imatges dels satèl·litsvan reflectir l’existència de grans cúmuls de residus del tamany de Brasil enels oceans. Són les conegudes illes escombraries i n’hi ha 5 a tot el món. De fet, totsels oceans en tenen com a mínim una.

Les illes escombraries són la versióoceànica d’un abocador terrestre. És a dir, un corrent marí ple de deixalles,on hi ha concentracions excepcionalment altes de plàstic suspès i altres brosses.Tal com va publicar la BBC, alguns dels objectes que es troben en aquestesilles són restes de vaixells, deixalles dels contenidors, peces d’equips depesca i bosses de plàstic.

Els oceans Pacífic i Atlàntic tenendues illes escombraries cada un, al nord i al sud. La més gran i coneguda és laGran taca d’escombraries del Pacífic, descoberta fa quatre anys en el Pacíficnord. Els corrents als mars són menors, i això fa que les deixalles no esconcentrin d’aquesta manera, però tot i així també estan molt contaminats,principalment per les substàncies químiques que s’enfonsen des de lasuperfície. No cometem l’error de pensar que aquesta realitat és molt llunyanai que no ens afecta, perquè de fet, el mar Mediterrani és un dels mars amb més contaminacióquímica del món.

Alguns informes avancen que la illad’escombraries descoberta a l’Oceà Atlàntic pot tenir una extensió de fins a5.000 km2 i que va movent-se d’un lloc a l’altre a causa dels forts correntsd’aquest oceà.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció