En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"L'ensenyament concertat no és subsidiari del públic"

Miquel Mateo, secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, i Xavier Becerra, professor de Religió, han analitzat aquest dijous, des del programa El…

19 juliol 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Miquel Mateo, secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, i Xavier Becerra, professor de Religió, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, el moment que viu avui l'educació a Catalunya. Becerra ha reconegut que la intenció de revisar el caràcter avaluable de l'assignatura de Religió, expressada recentement pel govern espanyol, "inquieta una mica, però cal ser conscients, des del Professorat de Religió, que hi ha coses que no es poden modificar substancialment, perquè tant els governs del PP com els del PSOE han mantingut l'oferta obligatòria de la matèria per als centres i el caràcter optatiu per a les famílies". En la mateixa línia, ha comentat que "el fet que la Religió sigui avaluable però no computable no és novedós". Igualment ha destacat que li sembla "bé que hi hagi una assignatura obligatòria de valors ètics, però també és cert que el fet religiós és una cosa que els alumnes haurien de conèixer, perquè tenim a Catalunya una realitat que cal preservar".
Per la seva banda, Miquel Mateo ha aclarit que "l'ensenyament concertat no és subsidiari del públic, a diferència del que es diu quan ses transmet la idea que arriba allà on no arriba l'administració pública". Ha assegurat que "concertada i pública estan en règim d'igualtat en el que és l'oferta del servei d'educació de Catalunya", i ha aclarit que "la llibertat d'educació, d'elecció i de creació de centres és absolutament equitativa i equiparable per a l'escola pública i per a la concertada". El secretari general adjunt de l'Escola Cristiana. que representa dos terços dels centres concertats amb 402 escoles, ha destacat que la idea del govern català de convertir en públics alguns centres concertats "ve d'una demanda a la ciutat de Barcelona que era lleugerament superior a l'escola pública en les preinscripcions a P3, però la inscripció definitiva ha estat diferent, amb la concertada per sobre del 50 per cent". Igualment ha recordat que "allò que ha de tenir preponderància és la voluntat de les famílies, davant el que sembla una guerra de xifres". I ha afegit que, "a partir d'aquí, no hi consten dades concretes ni de compravenda ni sobre ocupacions de centres". Mateo ha dit que, en definitiva, no coneix "quina intenció hi pot haver hagut en aquesta mena de proposta del govern a Catalunya".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 19 de juliol.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció