En directe

Fabricació Pròpia

ACTUALITAT

Leonard Cohen mor als 82 anys. La seva música ens acompanyarà durant el dia d'avui

El cantautor i poeta canadenc Leonard Cohen ha mort aquest dijous als 82 anys d'edat, segons un breu comunicat publicat a la seva pàgina a…

11 novembre 2016

Agències

Comparteix
El cantautor i poeta canadenc Leonard Cohen ha mort aquest dijous als 82 anys d'edat, segons un breu comunicat publicat a la seva pàgina a la xarxa social Facebook.
"Amb profund pesar informem que el llegendari poeta, compositor i artista Leonard Cohen ha mort", apunta. "Hem perdut a un dels més respectats i prolífics visionaris de la música", afegeix. Així mateix, el comunicat assenyala que se celebrarà un homenatge a Los Angeles en una data encara per determinar, afegint que la família demana privacitat durant el període de dol.
Nascut el 21 de setembre de 1934 a Mont-real (Canadà) en el si d'una família jueva, Cohen va començar de jove a interessar-se per la poesia i, especialment, per l'obra de l'espanyol Federico García Lorca.
Després de publicar els seus primers poemaris i poemes i passar una llarga temporada a Grècia, Cohen va debutar en la música amb el disc "Songs of Leonard Cohen" (1967), considerat una obra mestra i que incloïa cançons com "So Long, Marianne" o "Suzanne ".
La seva veu greu i profunda i el seu elaborat estil literari, en el qual barrejava reflexions romàntiques amb temes espirituals i existencials, es van obrir pas en una escena folk nord-americana en la qual figuraven també Bob Dylan o Joni Mitchell, entre d'altres artistes.
La seva lloada carrera, un model de referència per als cantautors de totes les generacions, inclou altres discos molt destacats com "Songs of Love and Hate" (1971), "I'ma Your Man" (1988) o "Various Positions" (1985 ), en el qual apareixia "Hallelujah", una de les seves cançons més populars.
Després d'un retir espiritual en els 90, Cohen va tornar en els últims anys de la seva vida a l'activitat musical després de saber que el seu representant Kelley Lynch li havia estafat i deixat a la vora de la ruïna.
Des de llavors va publicar "Old Ideas" (2012), "Popular Problems" (2014) i el seu epíleg musical "You Want It Darker", llançat aquest mateix any 2016
Entre els múltiples guardons que va rebre al llarg de la seva trajectòria figura el Premi Príncep d'Astúries de Les Lletres que va obtenir el 2011.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció