En directe

La Missa de cada dia

SOCIETAT

"Les 10 notícies de la temporada fan pensar que cal un gran canvi"

El programa 'El Mirador de l'actualitat' ha tancat temporada aquest divendres amb un repàs de les 10 notícies més importants de la temporada. Teresa Carreras, membre…

21 juliol 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El programa 'El Mirador de l'actualitat' ha tancat temporada aquest divendres amb un repàs de les 10 notícies més importants de la temporada. Teresa Carreras, membre de la Junta de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, ha destacat que "aquests 10 fets destacats dels últims mesos fan pensar que cal un gran canvi, ja sigui a la Cuba després de la mort de Fidel Castro, ja sigui en el procés polític que viu Catalunya amb la convocatòria de referèndum o ja sigui en el Brexit". Precisament la mort del líder cubà ha estat la notícia més destacada per al politòleg Guillem Pursals, que ha contraposat "el tancament que comporta la dictadura emanada de la revolució de 1959 amb el fet que l'Havana hagi arribat a ser la capital amb més ambaixades de tot el món". Per la seva banda, la presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Francina Alsina, ha comentat dues notícies com les més importants de la temporada: "El Brexit i també l'aprovació de la renda mínima garantida a Catalunya, amb mecanismes de control i d'assistència a les persones beneficiades, dins un acord polític i social exemplar".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat (últim de la temporada) emès el 21 de juliol de 2017
LES 10 NOTÍCIES MÉS IMPORTANTS DE LA TEMPORADA 2016-2017

1- Els cops del terrorisme islamista de Daesh a Europa i al món, amb les guerres de Síria i l’Iraq.
2- El procés polític que viu Catalunya: la convocatòria del referèndum.
3- L’arribada i els primers mesos de Donald Trump a la Presidència dels Estats Units: decisions nacionals i internacionals comprometedores.
4- La crisi dels refugiats, amb el compte enrere que arriba al final per a l’arribada de 17.000 refugiats a Espanya. El drama de la Mediterrània.
5- El futur d’Europa, amb el Brexit i les necessàries reformes. La primera ministra britànica perd força en quedar-se sense majoria absoluta a les eleccions celebrades al Regne Unit.
6- Notícies esperançadores en l’àmbit social: S’aprova a Catalunya la Renda Mínima Garantida. Inquietud i sensibilització davant el fred de l’hivern: L’exemple de l’hospital de campanya a la parròquia de Santa Anna de Barcelona.
7- La millora de la situació macroeconòmica a Espanya i a Europa: L’atur baixa a poc a poc, però els qui més han patit la crisi continuen passant-ho malament.
8- La situació política espanyola s’estabilitza: De la reelecció de Rajoy a la Presidència del Govern espanyol a la de Pedro Sánchez a la secretaria general del PSOE, passant per la moció de censura de Podem, entre altres fets importants.
9- La mort de Fidel Castro tanca una època de gairebé 60 anys a Cuba, on continua governant el règim heretat de la revolució de 1959.
10- La corrupció sacseja greument la vida política, amb casos nous (com el d’Ignacio González a Madrid) i amb altres vells ara jutjat (el Cas Palau, el Cas Noos, amb multa per a la infanta Cristina i condemna per a Iñaki Urdangarín...).

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció