En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

"Les cites electorals marcaran molt el 2018"

Avui és el 9è aniversari de la xarxa Bitcoin. Hem parlat aquest dimecres a la 1a hora de la Fórmula Estel amb Víctor García-Font, expert en…

3 gener 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Avui és el 9è aniversari de la xarxa Bitcoin. Hem parlat aquest dimecres a la 1a hora de la Fórmula Estel amb Víctor García-Font, expert en informàtica: “És la primera criptomoneda descentralitzada, no necessitem una entitat enmig per fer els pagaments”. I ha afegit: “Normalment el banc ens paga. Amb els bitcoins no cal el banc, és una xarxa d’ordinadors. És una xarxa, però es parla de moneda”. García-Font veu possible que acabem pagant amb una criptomoneda.
En aquests primers dies de l’any fem previsió dels fets que ens esperen. Per això, hem preguntat a David Bondia, professor de dret public de la UB i director de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, el calendari internacional: “Se’ns presenta un 2018 força mogut: tenim les eleccions legislatives als Estats Units (a la Cambra de Representats i un terç del Senat, que pot generar dubtes al mandat de Donald Trump), eleccions presidencials a Rússia, que sabem que guanyarà Putin, eleccions a Itàlia, negociació a Alemanya, Brexit, i tres a Amèrica Llatina: per saber si hi ha un canvi d’esquerra transformadora a conservadorisme: Brasil, Mèxic, Colòmbia. Les cites electorals marcaran molt el 2018. En el 2017 van donar un gir que no ens esperàvem”.
En la nostra hora informativa hem començat amb el Pensament del Dia, que ens l’ha ofert la presidenta de la Taula del tercer sector, Francina Alsina: “Els voluntaris, amb la seva tasca, contribueixen a fer una societat millor” i hem acabat amb Píndoles de Cel·luloide, una secció presentada per Miguel Ángel Codina, on ha parlat de l’actriu Ava Gardner.
Recupera la 1a hora de la Fórmula Estel

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024