En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Les comunitats dominiques celebren un Any Jubilar pels 800 anys de la primera aprovació a Sant Domènec de Guzmàn

Des del 7 de novembre, està en marxa l'Any Jubilar Dominicà, amb motiu dels 800 anys que han passat des que Sant Domènec de Guzmàn…

24 novembre 2015

Redacció

Comparteix
Des del 7 de novembre, està en marxa l'Any Jubilar Dominicà, amb motiu dels 800 anys que han passat des que Sant Domènec de Guzmàn va veure aprovada la seva primera fundació, l'Orde de Predicadors. El carisma, però, va més enllà amb diverses branques masculines i femenines, clericals, laicals, monàstiques, contemplatives i seculars. La priora del Monestir de Sant Domènec de Sant Cugat del Vallès, Carmen Horrillo, ha explicat aquest dimarts a Ràdio Estel que "les dominiques estan vivint aquesta commemoració com un any de gràcia que l'Església invita a viure amb alegria, donant testimoni de l'evangeli, en aquest món que ens toca viure, però amb molta gratitud".
A les parròquies, santuaris o altres temples vinculats a dominics i dominiques, es pot guanyar la indulgència plenària fins al 6 de gener de 2017. "Cada comunitat pot fixar les dates que consideri oportunes per a l'inici i commemoracions o moments especials", ha explicat la priora de Sant Cugat. Carmen Horrillo ha explicat que la seva comunitat "va iniciar l'Any Jubilar Dominicà el 7 de novembre amb l'Hora Sexta, en una cerimònia presidida pel sacerdot de Cerdanyola Marcos Aceituno". Com a previsió, ha anunciat que "es farà el mateix, pregària jubilar especial, aquest diumenge I d'Advent,l 29 de novembre, com també el 8 de desembre, el 22 de desembre -data de l'aprovació canònica de l'Orde de Predicadors-, el 7 de gener -festa de Sant Ramon de Penyafort-, el 21 de gener -dia en què es van fer noves aprovacions- i un diumenge de Quaresma".
La priora del Monestir de Sant Domènec de Sant Cugat ha animat tothom a viure aquest any jubilar "tenint molta confiança en la pregària que l'Església ha encomanat a les contemplatives i els contemplatius que, des que es lleven al matí fins que se'n van a dormir, porten els homes i dones d'avui en la pregària, parlant amb Déu i de Déu, com deia el mateix Sant Domènec de Guzmàn". D'altra banda, en el marc de les commemoracions jubilars, el celebrant habitual de la Missa de TVE-2, Carles Cahuana, també secretari general del Bisbat de Terrassa, ha invitat els seguidors d'aquest espai (diumenges a les 10.30 hores) a acostar-se un diumenge a l'església de les Dominiques de Sant Cugat, des d'on se celebra setmanal aquesta Eucaristia, per guanyar la indulgència plenària, a través dels sagraments de la Reconciliació i l'Eucaristia i de la pregària per les intencions del Papa.
Es pot escoltar AQUÍ (des del minut 34'00") tota l'entrevista a la priora del Monestir de Sant Domènec de Sant Cugat.

Més actualitat

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció