En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

Les diòcesis catalanes i balears mouen centenars de joves a viure "l'experiència de Santa Teresa" del 2 al 9 d'agost

La proposta que les delegacions de Joventut de Catalunya i Balears fan de cara a l'estiu, amb un pelegrinatge a Àvila i la participació en…

23 juny 2015

Redacció

Comparteix
La proposta que les delegacions de Joventut de Catalunya i Balears fan de cara a l'estiu, amb un pelegrinatge a Àvila i la participació en l'Encontre Europeu de Joves 2015, ha estat aquest dimarts el tema central del programa L'Església no s'atura, a Ràdio Estel, Dins aquest itinerari, del 2 al 9 d'agost amb motiu del cinquè centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús, el delegat de Joventut de Sant Feliu de Llobregat, Carles Muñiz, ha destacat que l'objectiu "és que els joves puguin conèixer l'experiència de Teresa de Jesús, amb una mística que ens porta a uns compromisos en la vida". Muñiz ha comentat que "algunes accions en què els joves catalans participen formen part de la proposta europea, gestionada des del Departament de Joventut de la Conferència Episcopal Espanyola i programada per als dies del 5 al 9 d'agost". Abans, segons el delegat, "es farà una ruta a peu de Segòvia a Àvila, amb la idea de fer camí cap a una terra on Teresa va impulsar allò que l'Esperit marcava".
Segòvia, Otero de Herreros, Villacastín i Ávila són els punts d'aturada i pernoctació d'un pelegrinatge que inclou, segons ha explicat la secretària del Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ)Sílvia Ruzo, "diverses dinàmiques i activitats a les tardes, perquè els joves coneguin més Santa Teresa, amb celebració diària de l'Eucaristia que ajudi a potenciar el sentit místic teresià". Carles Muñiz ha situat llocs significatius vinculats a Teresa de Jesús com a "punts de referència del pelegrinatge, com és el cas, per exemple, d'una visita al sepulcre de Sant Joan de la Creu a Segòvia i una celebració eucarística al Monestir de l'Encarnació d'Àvila". La secretària del SIJ ha revelat, per la seva banda, que "hi ha ara apuntats 392 joves de Catalunya i les Balears, una xifra que pot augmentar perquè  les inscripcions estan obertes fins al 15 de juliol".
Carles Muñiz, en aquest sentit, ha animat els joves a apuntar-se, directament o a través de les seves famílies, "tot informant-se prèviament a través de la web de les delegacions de Joventut o del Secretariat Interdiocesà". També ha recordat que "les quantitats i les xifres no són el més important perquè, a més, hi ha molts nois i noies que, sense viatjar físicament a Àvila, sintonitzen igualment amb l'esperit de l'activitat i l'encontre". I fent un símil amb la revetlla de Sant Joan, Muñiz ha dit que "l'encontre ha de ser com un gran petard amb una ona expansiva que arribi a tota la pastoral juvenil de Catalunya". El delegat de Joventut de la diòcesi santfeliuenca ha assegurat que "Àvila, encara que es quedarà petita, agafarà molta força del 5 al 9 d'agost". En aquesta mateixa línia, ha destacat que "un dia es dedicarà a la vida, un altre al camí i finalment un tercer a les morades o castell interior, que són els tres eixos de Santa Teresa i de la seva aportació".
Sílvia Ruzo ha dit, a més, que s'ha fixat "un preu de 270 euros per als qui s'apuntin al pelegrinatge del 2 al 9 d'agost, mentre que els qui hi vagin només del 5 al 9 hauran de pagar-ne 200", en els dos casos amb tot inclòs. Carles Muñiz, d'altra banda, ha recordat que "els diners no seran un problema per a aquells joves que no puguin assumir el cost del pelegrinatge". Finalment, el delegat ha fet una crida a "deixar-se impressionar i acompanyar per Santa Teresa, des del desig de conèixer Jesús". Com a repte, ha afegit que "tothom hauria de tornar amb una frase de referència".
Es pot escoltar aquí tota l'edició de l'Església no s'atura corresponent a aquest dimarts.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció