En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"Les distraccions pels mòbils provoquen bona part dels accidents"

Avui en el programa "A Primera Hora", hem entrevistatel cap d'estudis de Mobilitat del RACC (Reial Automòbil Club de Catalunya),Martí Massot, que ha destacat que…

19 desembre 2018

Redacció

Comparteix

Avui en el programa "A Primera Hora", hem entrevistatel cap d'estudis de Mobilitat del RACC (Reial Automòbil Club de Catalunya),Martí Massot, que ha destacat que "les principals causes dels accidents a lescarreteres catalanes tenen la seva causa en l'ús inadequat dels aparells electrònics com elmòbil, o les tauletes, que fan que molts conductors perdin la vida sobretot ales vies interurbanes amb un únic sentit i de calçada única".

Carreteres com ara l'Arrabassada, la C-58, la carretera de laRoca, o la N-II són les vies catalanes on es concentren més accidents de trànsiti on s'han produït el nombre més gran de víctimes. Per tal d'evitar aquestsaccidents, Martí Massot recomana "mirar la previsió del temps, planificar bé eltrajecte que es farà, tenir els pneumàtics del vehicle equilibrats i descansarcada dues hores". Ara per Nadal es condueix més, i augmenta el trànsit a totarreu, i és per això, que Massot recomana "no ingerir alcohol, no fer ús deltelèfon mòbil mentre es condueix, i planificar amb previsió de temps eltrajecte o viatge que és vulgui realitzar".

Massot ha destacat que els vehicles més proclius a patir unaccident són les motocicletes i els ciclomotors de cilindrada 49cc amb elperfil d'home adult d'uns quaranta anys i que s'està estudiant a hores d'ara decrear un voral exclusiu per aquest tipus de vehicles. Finalment Martí Massot ha assegurat que l'EuropCar és unconsorci europeu entre administracions que agafa dades oficials i que, a partird'aquí, fa un balanç actual de la xarxa viària a Catalunya. Entre els anys 2001 i 2010es van reduir els accidents d'un 60%, però la xifra s'ha estancat entre el 2010 i el 2017.

Escolteu el programa d'avui AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció