En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"Les dones acostumen a sortir com testimonis, no com expertes"

Tot i que les dones suposen el 50,6% de la població catalana, només apareixen en un 30% dels espais informatius, debats i tertúlies en els…

13 març 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Tot i que les dones suposen el 50,6% de la població catalana, només apareixen en un 30% dels espais informatius, debats i tertúlies en els mitjans audiovisuals, segons un informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC): "Les dones acostumen a aparèixer als mitjans com a testimonis (la mare, la compradora...) però no com a expertes, que aporten coneixement i anàlisi", ha explicat a Fórmula Estel Isabel Vergara, directora de comunicació de la Fundació Pere Tarrés i impulsora del directori de dones expertes de la Fundació. Amb motiu del dia de la Dona, la Fundació Pere Tarrés va presentar la iniciativa Dones Expertes, una iniciativa per visibilitzar l’expertesa de les dones en l’educació i l’acció social. 
Comentari d'Actualitat
Alfonso Velazques, sacerdot colombià de la Seu d’Urgell, ha valorat els primers comicis a Colòmbia que permeten participar a les FARC: "Han representat una gran esperança per la continuitat del procés de pau, però també en la renovació del poder legislatiu, per canviar un cert mecanisme tradicional de partits que tenia un cert grau, també important, de corrupció".
Pensament del Dia
Arcadi Oliveres, economista i ex director de Justicia i Pau, ha valorat el MWC: "Parlen d'una nova edició plena d'èxit. Crec que per fer un balanç complert  ens hauriem de fixar en altres aspectes: el material bàsic per fabricar els mòbils és el coultan, i el 80% del mineral és del Congo. D'acord amb els diferents informes, en els anys que portem usant aquests aparells, més de 5 milions de persones han mort en aquell país en enfrontaments armats derivats de les lluites per aconseguir tal matèria prima".
Remeis de Frare, Fra Valentí Serra
Avui hem parlat de l'escabiosa, poc coneguda però comú.
Pots escoltar la 1a hora de la Fórmula Estel

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció