En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Les entitats d'Església detecten abans les necessitats socials emergents

De dilluns a divendres a les 8:10am a la Fórmula Estel una persona acreditada tria 3 notícies que destaquen pels valors o oportunitats. Avui a LA TRIA…

7 juny 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
De dilluns a divendres a les 8:10am a la Fórmula Estel una persona acreditada tria 3 notícies que destaquen pels valors o oportunitats. Avui a LA TRIA DE NOTÍCIES Enric Benavent, professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull, ha escollit aquestes:
1. El Banc d'Espanya està demanant que s'abarateixi l'acomiadament i el salari: "El governador del Banc d'Espanya demana reduir la indemnització per acomiadament i reclama més flexibilitat laboral, és a dir, contractes més precaris. És un atac a la contractació indefinida. Aquí haurem d'estar atents perquè darrera de la crisi sempre s'amaguen situacions de molta més precarietat laboral, salaris més baixos, possibilitat d'acomiadar més fàcilment, i haurem d'estar atents per no callar". 
2. Sabadell obre 243 expedients sancionadors per talls de llum a famílies vulnerables: "És un exemple de com les administracions també poden fer front a les grans empreses, que sembla que tenen la paella pel mànec en moltes coses". 
3. L'estudi de les entitats socials d'Església, presentat a Barcelona: "Aquest estudi, als mitjans, s'ha parlat poc: les entitats socials d'Església arriben a 1 milió 200 mil persones beneficiàries, un 16% de la població a Catalunya. Una altra dada és que mouen 170 milions d'euros a l'any, i un 65% provenen de fons privats, així trenquem la imatge de que sembla que l'Església la mantingui l'Estat. De cada euro que l'Estat posa, se'n treu un benefici de 4€, o sigui que són entitats molt eficients. Estem en un model que és molt proper a a la gent: treballen molt des del terrotori, molt des de la proximitat, amb una estructura molt flexible, i això fa que puguin detectar més fàcilment que altres les noves necessitats socials emergents. La crisi econòmica, les primeres que ho van detectar, van ser les entitats d'Església".

Escolta La Tria de Notícies d'aquest dimarts (minut 11)

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció