En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Les entitats d'Església detecten abans les necessitats socials emergents

De dilluns a divendres a les 8:10am a la Fórmula Estel una persona acreditada tria 3 notícies que destaquen pels valors o oportunitats. Avui a LA TRIA…

7 juny 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
De dilluns a divendres a les 8:10am a la Fórmula Estel una persona acreditada tria 3 notícies que destaquen pels valors o oportunitats. Avui a LA TRIA DE NOTÍCIES Enric Benavent, professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull, ha escollit aquestes:
1. El Banc d'Espanya està demanant que s'abarateixi l'acomiadament i el salari: "El governador del Banc d'Espanya demana reduir la indemnització per acomiadament i reclama més flexibilitat laboral, és a dir, contractes més precaris. És un atac a la contractació indefinida. Aquí haurem d'estar atents perquè darrera de la crisi sempre s'amaguen situacions de molta més precarietat laboral, salaris més baixos, possibilitat d'acomiadar més fàcilment, i haurem d'estar atents per no callar". 
2. Sabadell obre 243 expedients sancionadors per talls de llum a famílies vulnerables: "És un exemple de com les administracions també poden fer front a les grans empreses, que sembla que tenen la paella pel mànec en moltes coses". 
3. L'estudi de les entitats socials d'Església, presentat a Barcelona: "Aquest estudi, als mitjans, s'ha parlat poc: les entitats socials d'Església arriben a 1 milió 200 mil persones beneficiàries, un 16% de la població a Catalunya. Una altra dada és que mouen 170 milions d'euros a l'any, i un 65% provenen de fons privats, així trenquem la imatge de que sembla que l'Església la mantingui l'Estat. De cada euro que l'Estat posa, se'n treu un benefici de 4€, o sigui que són entitats molt eficients. Estem en un model que és molt proper a a la gent: treballen molt des del terrotori, molt des de la proximitat, amb una estructura molt flexible, i això fa que puguin detectar més fàcilment que altres les noves necessitats socials emergents. La crisi econòmica, les primeres que ho van detectar, van ser les entitats d'Església".

Escolta La Tria de Notícies d'aquest dimarts (minut 11)

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció