En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

Les entitats socials demanen més ajuda de les institucions

Els candidats que van venir a Ràdio Estel en representació de les diferents llistes proposaven, durant la campanya, algunes mesures per solucionar la crisi socioeconòmica…

16 febrer 2021

Comparteix
Els candidats que van venir a Ràdio Estel en representació de les diferents llistes proposaven, durant la campanya, algunes mesures per solucionar la crisi socioeconòmica en què vivim immersos arran del darrer estudi d’Oxfam Intermón o les dades d’Arrels Fundació. Aquest dimarts, en el programa ‘A primera hora’, hem parlat amb aquestes entitats sobre la situació i les solucions polítiques que s’haurien de posar sobre la taula per revertir-ho tot. Més 4.700 persones sense llar només a Barcelona i 1.239 persones dormint al carrer segons dades d’Arrels Fundació. El director de l’entitat, Ferran Busquets, ha assegurat que, “en termes generals sempre hi ha un retard a l’hora de veure els impactes socials d’una crisi al carrer que ha tingut, malgrat això, efectes immediats”.  
Per la seva banda, la cap d’Anàlisi social i Incidència de Càritas Barcelona, Míriam Feu, ha dit que “la crisi provocada pel Covid posa en manifest les debilitats clares del nostre sistema”.  D’altra banda, 150.000 catalans més es troben en pobresa severa, gent que viu amb 16 euros al dia, segons el darrer informe d’Oxfam Intermón. Antonio Puparelli, membre de la Plataforma Justicia Social de Catalunya, vinculada a la mateixa entitat, ha assegurat igualment a Ràdio Estel que “la pobresa energètica és un esglaó de la pobresa que va calant cada vegada més”.  
Sobre les reaccions que van tenir els politics durant la campanya electoral sobre la crisi social que ha deixat el Covid-19, la representant de Càritas ha dit que "els polítics, quan parlen d’aquests temes, fan una declaració d’intencions molt generalista”, i ha afegit que “ells haurien de veure de primera mà quina és la realitat de la gent que viu en la pobresa” i, a partir d’aquí, prendre decisions reals. En la mateixa línia, s’ha situat Ferran Busquets, quan ha recordat que “la col·laboració entre les institucions i les entitats socials és vital per notar un canvi” en la siutació de pobresa d’un país. I el representant d’Oxfam Intermon ha comentat que, “per a l’ajuda social, és important que les entitats, que estan a prop dels més necessitats, rebin més recursos per poder actuar”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció