En directe

Fabricació pròpia

ESCOLES

Les escoles salesianes actualitzen el model pedagògic i pastoral

Més de 600 docents dels centres salesians de Catalunya,Osca i Balears es van reunir el dimecres 4 de juliol a l’Auditori de Cornellàde Llobregat per…

11 juliol 2018

Redacció

Comparteix

Més de 600 docents dels centres salesians de Catalunya,Osca i Balears es van reunir el dimecres 4 de juliol a l’Auditori de Cornellàde Llobregat per definir un nou model educatiu pels seus alumnes. Amb el principalobjectiu de renovar el model pedagògic i pastoral, la trobada va servir per presentarel projecte Repte Jove.12, que recull dotze competències que volen que assoleixinels alumnes: compromís, crítica, comunicació, resolució, enginy, creativitat,responsabilitat, capacitat resolutiva, autonomia, resiliència, i una mentoberta.

Durant la presentació, el coordinador de les escolessalesianes, Carles Rubio, va explicar amb l’ajuda d’un vídeo que l’objectiu delprojecte és “ajudar cadascun dels nens, adolescents i joves a ser personesplenes i felices”. Per la seva banda, el professor dels salesians de MataróCarles Buetas va assenyalar que el procés, malgrat l’esforç que requerirà, “seràmolt agraït”, i que es veuran “resultats immediats”.

Des dels salesians de Terrassa, el professor Toni delÀguila va afirmar que busquen la manera que “es faci pastoral a tota l’escola”,i que aquest canvi era molt necessari: “cada vegada som més professorsconvençuts que necessitàvem una renovació”.

La resta de la informació d’aquest nou model de persona iperfil competencial de l’alumnat que proposen les escoles salesianes es potveure en el seu vídeo promocional: https://youtu.be/J7lt2kQZ1GI.

 

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció