En directe

La Caravana

ESCOLES

Les escoles salesianes actualitzen el model pedagògic i pastoral

Més de 600 docents dels centres salesians de Catalunya,Osca i Balears es van reunir el dimecres 4 de juliol a l’Auditori de Cornellàde Llobregat per…

11 juliol 2018

Redacció

Comparteix

Més de 600 docents dels centres salesians de Catalunya,Osca i Balears es van reunir el dimecres 4 de juliol a l’Auditori de Cornellàde Llobregat per definir un nou model educatiu pels seus alumnes. Amb el principalobjectiu de renovar el model pedagògic i pastoral, la trobada va servir per presentarel projecte Repte Jove.12, que recull dotze competències que volen que assoleixinels alumnes: compromís, crítica, comunicació, resolució, enginy, creativitat,responsabilitat, capacitat resolutiva, autonomia, resiliència, i una mentoberta.

Durant la presentació, el coordinador de les escolessalesianes, Carles Rubio, va explicar amb l’ajuda d’un vídeo que l’objectiu delprojecte és “ajudar cadascun dels nens, adolescents i joves a ser personesplenes i felices”. Per la seva banda, el professor dels salesians de MataróCarles Buetas va assenyalar que el procés, malgrat l’esforç que requerirà, “seràmolt agraït”, i que es veuran “resultats immediats”.

Des dels salesians de Terrassa, el professor Toni delÀguila va afirmar que busquen la manera que “es faci pastoral a tota l’escola”,i que aquest canvi era molt necessari: “cada vegada som més professorsconvençuts que necessitàvem una renovació”.

La resta de la informació d’aquest nou model de persona iperfil competencial de l’alumnat que proposen les escoles salesianes es potveure en el seu vídeo promocional: https://youtu.be/J7lt2kQZ1GI.

 

Més actualitat

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024