En directe

Sense distància

ACCIÓ SOCIAL

Les feines de la llar, l’hostaleria i el món agrícola, els sectors més vulnerables

Eldijous passat, 7 de febrer, l’equip d’inclusió de Càritas espanyola vapresentar a Lleida un informe relacionat amb les vulneracions de drets laboralsal sector agrícola, l’hostaleria…

8 febrer 2019

Redacció

Comparteix

Eldijous passat, 7 de febrer, l’equip d’inclusió de Càritas espanyola vapresentar a Lleida un informe relacionat amb les vulneracions de drets laboralsal sector agrícola, l’hostaleria i les ocupacions. La investigació, basada en917 entrevistes a persones acompanyades per Càritas, ha revelat l’existència demúltiples violacions dels drets laborals i d’explotació en aquests tres àmbits,que van des de les males condicions econòmiques fins a altres aspectes, com eltemps de descans insuficient.

Comva explicar l’entitat durant l’acte de presentació, dirigit per l’experta HildeDaems,  el principal causant d’aquestasituació és que les persones que treballen en aquests sectors es trobendesprotegides i sovint no se senten legitimades per accedir a l’Estat de dret. Unmostra d’això la trobem en el fet que un de quatre entrevistats asseguren que mentretreballava s’estava vulnerant la llei i tot i ser-ne conscient no ho haviadenunciat.

Desprésd’explicar les principals vulneracions que es produeixen en aquests sectors,Hilde Daems també va presentar diverses propostes plantejades per Càritas per tald’abordar les situacions detectades. Aquestes propostes inclouen canvis en lalegislació, com per exemple una ratificació del Conveni sobre les treballadoresi els treballadors domèstics de 2011, o la modificació de l’actual Llei d’Estrangeria,que impedeix l’ingrés al mercat laboral de les persones estrangeres en situacióadministrativa irregular i els aboca a “l’ocupació submergida”.

L’informecomplet es pot llegir a la web de Càritas Espanya: www.caritas.es.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció