En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Les malalties mentals continuen estant estigmatitzades?

S'ha parlat molt de salut mental durant les diferents onades de la pandèmia. Ens hem preguntat tots pel grau d'afectació del confinament, les restriccions i…

19 març 2021

Redacció

Comparteix
S'ha parlat molt de salut mental durant les diferents onades de la pandèmia. Ens hem preguntat tots pel grau d'afectació del confinament, les restriccions i la pandèmia en ella mateixa. A què ens referim quan parlem de salut mental? Segueix estigmatitzada? Gaudeix de tot el suport públic que ha de tenir? Marta Poll, directora de la Federació de Salut Mental de Catalunya, ha parlat aquest divendres, des del programa A Primera Hora de Ràdio Estel, del tractament de les malalties mentals i la seva evolució durant la pandèmia. Des de la Federació de Salut Mental, afirmen que és important tenir cura d’un mateix i obtenir el màxim profit de la vida. “Ens referim a una diversitat molt àmplia, amb problemàiques molt diferents, quan parlem de malalties mentals, que poden anar des d’una depressió o ansietat fins a l’esquizofrènia”, ha explicat Marta Poll.
A l’hora de donar suport a una persona que està patint un moment complicat en relació amb la seva salut mental, la comunicació és un punt essencial, segons els experts
La directora de la Federació de Salut Mental de Catalunya ha destacat també que, “en el moment pandèmic que estem vivint, hi ha hagut un increment dels estats de depressió i ansietat en una tercera part a tot l’estat espanyol”. A banda d'aquest fet, avui dia, no hi ha prous recursos a la sanitat pública per fer-hi front. De fet, Marta Poll ha explicat a Ràdio Estel que, “si abans érem incapaços d’atendre les persones amb malalties mentals, ara és impossible”. Segons dades de la Federació de Salut Mental de Catalunya, els joves, les dones i les persones amb discapacitat, en especial psicosocial, són alguns dels grups de població que han vist més afectada la seva salut mental durant aquest any. Les persones que tenen entre 18 i 34 anys són les que han freqüentat més els serveis de salut mental, han tingut més atacs d'ansietat, com també més símptomes de tristesa, i han estat les persones que més han modificat la seva vida habitual a causa d'aquesta situació. 
Mara Poll, d'altra banda, s'ha referit a la polèmica que viscuda al Congrés dels Diputats aquesta setmana per la reacció d’un diputat del PP al discurs d’Iñigo Errejón, quan li va dir que "anés al metge", tot just quan va acabar el seu discurs centrat en la salut mental. La directora de la Federació de Salut Mental de Catalunya ha comentat que “va ser un comentari totalment desafortunat”. Ha afegit que, “a la Federació de Salut Mental, li agradaria que, en un espai com és el Congrés, es fessin propostes concretes sobre les malalties mentals, i no pas comentaris que no ajuden”

Es pot escoltar el programa A Primera Hora AQUÍ

Més actualitat

PAPA LLEÓ

RELIGIÓ

VATICÀ

Leticia Soberón: "El papa Lleó XIV està curat d’espants"

Papa Lleó XIV

Entrevista a Leticia Soberón, membre del Dicasteri de Comunicació del Vaticà

9 maig 2025

Redacció

PAPA FRANCESC

RELIGIÓ

VATICÀ

Oriol Junqueras: "L'església busca consolidar la seva influència a tot el món"

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, atenent els mitjans a la Fira d'Abril de Barcelona

Entrevista a Oriol Junqueras, historiador vaticanista i president d’ERC

9 maig 2025

Redacció

Sense categoria

Manuel Manonelles: "El col·legi de cardenals ha fet un cop de puny damunt la taula"

Manuel Manonelles: "El col·legi de cardenals ha fet un cop de puny damunt la taula"

Entrevista a Manuel Manonelles, analista, expert en relacions internacionals i professor associat de Relacions Internacionals de Blanquerna URL

9 maig 2025