En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Les mascaretes ja són obligatòries en espais públics, oberts o tancats

Aquesta mesura de protecció, la mascareta, ha passat a formar part de la nostra vida, a partir d’aquest dijous, d’una manera obligatòria en espais públics,…

23 maig 2020

Mercè Raga

Comparteix
Aquesta mesura de protecció, la mascareta, ha passat a formar part de la nostra vida, a partir d’aquest dijous, d’una manera obligatòria en espais públics, oberts o tancats. Fins ara només era obligatòria per agafar el transport públic. Aquest dimecres es publicava en el Butlletí Oficial de l’Estat l’obligatorietat d’aquesta eina per evitar propogar més el virus del Covid-19. Per aquest motiu, des de Ràdio Estel, ens hem plantejat aquestes preguntes: Saps que, si et poses la mascareta per la part que no toca o sense tapar-te el nas, no ho estàs fent bé? Saps on les pots anar a buscar? Per conèixer bé les respostes, el programa ‘A Primera Hora’ ha entrevistat Rosa Pérez, responsable de la Secretaria de Divulgació al Ciutadà de la Societat de Medicina d’Urgències i Emergències i treballadora al Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).
Entre altres coses, Pérez ha dit que “les mascaretes han de cobrir la boca, el nas i la barbeta, perquè s’ha de poder respirar”. Ha aclarit que, “si no tenim res, almenys ens hem de tapar la boca, amb cotó o teixits gruixuts, que són els materials més adients segons indiquen les autoritats competents al web de l'Associació Espanyola de Normalització”. També ha fet referència a l’ús de les mascaretes. La també treballadora del SEM ha afirmat que “les mascaretes d'un sol ús, només les podem utilitzar unes 6 hores com a màxim”, i que “les higièniques hi han d'aguantar un mínim de 5 rentades”. 
En un altre moment, Rosa Pérez també ha recordat la importància dels guants quan sortim al carrer, tot i que ha avisat que “no eviten el contagi del virus, perquè ens podem tocar la cara de manera inconscient”. Igualment ha puntualitzat, en relació amb aquesta qüestió, que “treure's els guants és un sistema difícil, i s’ha de fer sempre doblegant-los com si fossin uns mitjons”. Finalment la responsable de la Societat de Medicina d’Urgències i Emergències també ha recordat que “el rentat de mans és la tasca més essencial i funcional contra el contagi de la Covid-19”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció