En directe

Camins

RÀDIO ESTEL

Les mascaretes ja són obligatòries en espais públics, oberts o tancats

Aquesta mesura de protecció, la mascareta, ha passat a formar part de la nostra vida, a partir d’aquest dijous, d’una manera obligatòria en espais públics,…

23 maig 2020

Mercè Raga

Comparteix
Aquesta mesura de protecció, la mascareta, ha passat a formar part de la nostra vida, a partir d’aquest dijous, d’una manera obligatòria en espais públics, oberts o tancats. Fins ara només era obligatòria per agafar el transport públic. Aquest dimecres es publicava en el Butlletí Oficial de l’Estat l’obligatorietat d’aquesta eina per evitar propogar més el virus del Covid-19. Per aquest motiu, des de Ràdio Estel, ens hem plantejat aquestes preguntes: Saps que, si et poses la mascareta per la part que no toca o sense tapar-te el nas, no ho estàs fent bé? Saps on les pots anar a buscar? Per conèixer bé les respostes, el programa ‘A Primera Hora’ ha entrevistat Rosa Pérez, responsable de la Secretaria de Divulgació al Ciutadà de la Societat de Medicina d’Urgències i Emergències i treballadora al Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).
Entre altres coses, Pérez ha dit que “les mascaretes han de cobrir la boca, el nas i la barbeta, perquè s’ha de poder respirar”. Ha aclarit que, “si no tenim res, almenys ens hem de tapar la boca, amb cotó o teixits gruixuts, que són els materials més adients segons indiquen les autoritats competents al web de l'Associació Espanyola de Normalització”. També ha fet referència a l’ús de les mascaretes. La també treballadora del SEM ha afirmat que “les mascaretes d'un sol ús, només les podem utilitzar unes 6 hores com a màxim”, i que “les higièniques hi han d'aguantar un mínim de 5 rentades”. 
En un altre moment, Rosa Pérez també ha recordat la importància dels guants quan sortim al carrer, tot i que ha avisat que “no eviten el contagi del virus, perquè ens podem tocar la cara de manera inconscient”. Igualment ha puntualitzat, en relació amb aquesta qüestió, que “treure's els guants és un sistema difícil, i s’ha de fer sempre doblegant-los com si fossin uns mitjons”. Finalment la responsable de la Societat de Medicina d’Urgències i Emergències també ha recordat que “el rentat de mans és la tasca més essencial i funcional contra el contagi de la Covid-19”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció