En directe

Cocodril Club

ESGLÉSIA CATALUNYA

Les Missioneres Claretianes de Reus celebren 150 anys de presència a la ciutat

La comunitat degermanes Missioneres Claretianes ha celebrat aquest dissabte els 150 anys de la seva arribada a Reus. Perfer-ho, s’han organitzat diversos actes com una…

23 gener 2018

Redacció

Comparteix

La comunitat degermanes Missioneres Claretianes ha celebrat aquest dissabte els 150 anys de la seva arribada a Reus. Perfer-ho, s’han organitzat diversos actes com una conferència a l’ArxiuMunicipal, que han anat acompanyats de la celebració d’una missa d’acció degràcies al santuari de la Mare de Deú de Misericòrdia de Reus.

El Sr. arquebisbe Mons. Jaume Pujol, queha presidit l’Eucaristia, també ha volgut agrair la missió evangelitzadora deles germanes, i ha deixat clar en l’homilia que la celebració és per “donargràcies per tant de bé rebut i tanta vida lliurada”.

Una missió evangelitzadora

Les germanesMissioneres Claretianes van ser fundades per sant Antoni Maria Claret i MariaAntònia París a Cuba, en un afany d’anunciar l’Evangeli arreu del món i ajudaramb les tasques necessàries i urgents en cada lloc.

El 13 de juliol del 1867, sis germanes es van instal·lar a Reus procedentsde Tremp, i la seva missió ha anat evolucionant al ritme de les lleis civils ide la pròpia reflexió sobre la identitat congregacional.

Actualment, la sevamissió és principalment d’acció pastoral i social en diversos llocs de la zonai han reorientat la casa (situada al C/ Maria Antònia París, 8 de Reus) com acentre d’espiritualitat. 

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció