En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Les Missioneres Claretianes de Reus celebren 150 anys de presència a la ciutat

La comunitat degermanes Missioneres Claretianes ha celebrat aquest dissabte els 150 anys de la seva arribada a Reus. Perfer-ho, s’han organitzat diversos actes com una…

23 gener 2018

Redacció

Comparteix

La comunitat degermanes Missioneres Claretianes ha celebrat aquest dissabte els 150 anys de la seva arribada a Reus. Perfer-ho, s’han organitzat diversos actes com una conferència a l’ArxiuMunicipal, que han anat acompanyats de la celebració d’una missa d’acció degràcies al santuari de la Mare de Deú de Misericòrdia de Reus.

El Sr. arquebisbe Mons. Jaume Pujol, queha presidit l’Eucaristia, també ha volgut agrair la missió evangelitzadora deles germanes, i ha deixat clar en l’homilia que la celebració és per “donargràcies per tant de bé rebut i tanta vida lliurada”.

Una missió evangelitzadora

Les germanesMissioneres Claretianes van ser fundades per sant Antoni Maria Claret i MariaAntònia París a Cuba, en un afany d’anunciar l’Evangeli arreu del món i ajudaramb les tasques necessàries i urgents en cada lloc.

El 13 de juliol del 1867, sis germanes es van instal·lar a Reus procedentsde Tremp, i la seva missió ha anat evolucionant al ritme de les lleis civils ide la pròpia reflexió sobre la identitat congregacional.

Actualment, la sevamissió és principalment d’acció pastoral i social en diversos llocs de la zonai han reorientat la casa (situada al C/ Maria Antònia París, 8 de Reus) com acentre d’espiritualitat. 

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció