En directe

La Caravana

POLÍTICA

"Les propostes electorals de medi ambient no són clarificadores"

Miquel Vallmitjana, membre d'Ecologistes en Acció, i Esteve Rifà, bomber voluntari i col·laborador de l'Arquebisbat de Barcelona, han analitzat aquest dijous, des del programa El…

4 febrer 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
Miquel Vallmitjana, membre d'Ecologistes en Acció, i Esteve Rifà, bomber voluntari i col·laborador de l'Arquebisbat de Barcelona, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, les propostes de medi ambient plantejades pels partits que es presenten a les eleccions del 14 de febrer. Vallmitjana ha comentat que "aparentment estem en un moment per avançar cap a la sostenibilitat, perquè tots els partits estan comprometent-se a afrontar la realitat que tenint". Malgrat tot, ha aclarit que "això fa sospitar, perquè ara fan propostes, quan els moviments ecologistes estan alertant que, si no actuem ara mateix, tindrem un problema". Després de denunciar que "les forces polítiques no havien fet mai cas abans a l'ecologisme, sense complir l'Acord de París", ha lamentat que "els partits no fan prou bandera d'aquest canvi de rumb, tenint en compte que almenys els tres partits favorits a les enquestes comporten una reacció molt important". Com a exemple, ha denunciat que "amaguen una mica aquestes iniciatives". En un altre moment, el dirigent d'Ecologistes en Acció ha avisat que, "si aquestes mateixes persones que han gestionat el govern ara o fa quinze anys i diuen que volen la confiança dels ciutadans, sembla que són com el piròman que ha encès el foc i ara vol fer de bomber".
Esteve Rifà ha dit que "les propostes no són clarificadores, perquè tenen massa tecnicismes i unes exposicions massa complicades per al ciutadà comú, al qual li costa d'entendre". Ha comentat també que, "al darrere d'aquestes promeses o explicacions tècniques, hi ha potser bona voluntat, però són poques les realitats". El bomber ha lamentat que "s'està fent molt poc, per exemple, en el tema dels boscos i la seva neteja, una realitat que afecta molts propietaris no obligats per llei a netejar i, així, queda tot molt deixat". Rifà ha recordat que "es va prohibir, durant una època, posar plaques solars, però ara veiem com s'encareix l'energia". Com a grans propostes, ha subratllat que "cal ensenyar als nostres fills i nets més petits que un paper es guarda a la butxaca i es llença a les escombraries". En la mateixa línia, ha afegit que és important "saber estalviar tancant l'aixeta i la llum quan toca, tancar llums i altres actituds, no només pels diners propis, sinó pel cost energètic per a tothom".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 4 de febrer.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció