En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"Les relacions de Rússia amb Europa necessiten enfortir-se"

Tica Font, exdirectora de l’Institut Català Internacional per la Pau, Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, i Alexander…

8 juny 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Tica Font, exdirectora de l’Institut Català Internacional per la Pau, Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, i Alexander Golovin, analista internacional i membre del grup Catalans Lliures, han analitzat, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació de Rússia especialment a nivell internacional. Golovin ha destacat que "no és incompatible tenir uns interessos nacionals i oferir ponts de diàleg". Ha comentat igualment que  "Rússia vol ser un actor global i, per tant, vol ser present en conflictes o problemes internacionals, per tornar a recuperar la influència geopolítica que havia perdut després de la Unió Soviètica i perquè a Vlàdimir Putin li interessa a nivell intern perquè consolida la seva imatge de líder fort". Carreras, per la seva banda, ha assegurat que "allò que agradaria a la Unió Europea és que Putin fos un element important per parlar de pau i distensió, com es veu en els nervis que hi ha dins les institucions comunitàries a Brussel·les". En aquesta línia, ha afegit que "caldria que el president rus fos més acceptat per poder buscar la pau".
Tica Font ha dit que "les relacions entre Rússia i la Unió Europea necessiten enfortir-se i tenir canals permanents de diàleg oberts, perquè es comparteix frontera i moltes problemàtiques". També ha explicat que "Rússia, en mercat intern de Putin, vol tornar a tenir l'orgull dels qui pertanyen a un imperi, cosa que provoca actituds dures de confrontació en situacions com la de Síria o Ucraïna, en què es planta cara a Occident, com si fos un contrapès". La també voluntària de Justícia i Pau ha destacat que "la Xina està per sobre de Rússia com a imperi, però té una projecció exterior molt més silenciada". Aquest divendres en el programa ‘El Mirador de l’actualitat’, hem mirat cap a Rússia, un país de contrastos que, després de reelegir Vladimir Putin per a la Presidència, manté fronts oberts a nivell internacional, com són principalment el conflicte amb Ucraïna, país que acusa el seu gegant veí de voler assassinar un periodista, i la guerra a Síria. Els tres membres de la taula han valorat positivament l’obertura de Rússia al món aprofitant la disputa del Mundial de futbol aquests propers dies, alhora que han criticat que el govern de Putin estigui intentant controlar la premsa i les informacions que es donen sobre el país per a la resta del món.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 8 de juny

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció