En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"Les relacions de Rússia amb Europa necessiten enfortir-se"

Tica Font, exdirectora de l’Institut Català Internacional per la Pau, Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, i Alexander…

8 juny 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Tica Font, exdirectora de l’Institut Català Internacional per la Pau, Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, i Alexander Golovin, analista internacional i membre del grup Catalans Lliures, han analitzat, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació de Rússia especialment a nivell internacional. Golovin ha destacat que "no és incompatible tenir uns interessos nacionals i oferir ponts de diàleg". Ha comentat igualment que  "Rússia vol ser un actor global i, per tant, vol ser present en conflictes o problemes internacionals, per tornar a recuperar la influència geopolítica que havia perdut després de la Unió Soviètica i perquè a Vlàdimir Putin li interessa a nivell intern perquè consolida la seva imatge de líder fort". Carreras, per la seva banda, ha assegurat que "allò que agradaria a la Unió Europea és que Putin fos un element important per parlar de pau i distensió, com es veu en els nervis que hi ha dins les institucions comunitàries a Brussel·les". En aquesta línia, ha afegit que "caldria que el president rus fos més acceptat per poder buscar la pau".
Tica Font ha dit que "les relacions entre Rússia i la Unió Europea necessiten enfortir-se i tenir canals permanents de diàleg oberts, perquè es comparteix frontera i moltes problemàtiques". També ha explicat que "Rússia, en mercat intern de Putin, vol tornar a tenir l'orgull dels qui pertanyen a un imperi, cosa que provoca actituds dures de confrontació en situacions com la de Síria o Ucraïna, en què es planta cara a Occident, com si fos un contrapès". La també voluntària de Justícia i Pau ha destacat que "la Xina està per sobre de Rússia com a imperi, però té una projecció exterior molt més silenciada". Aquest divendres en el programa ‘El Mirador de l’actualitat’, hem mirat cap a Rússia, un país de contrastos que, després de reelegir Vladimir Putin per a la Presidència, manté fronts oberts a nivell internacional, com són principalment el conflicte amb Ucraïna, país que acusa el seu gegant veí de voler assassinar un periodista, i la guerra a Síria. Els tres membres de la taula han valorat positivament l’obertura de Rússia al món aprofitant la disputa del Mundial de futbol aquests propers dies, alhora que han criticat que el govern de Putin estigui intentant controlar la premsa i les informacions que es donen sobre el país per a la resta del món.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 8 de juny

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció