En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

Les víctimes de l'accident de l'Àlvia a Galícia lamenten que Adif i Renfe encara no hagin demanat perdó nou anys després

En una entrevista a Ràdio Estel, el portaveu de la plataforma Víctimas Alvia 01455, Arturo Domínguez, ha dit que "és incomprensible que en ple segle XXI no es vulgui investigar".

7 octubre 2022

Redacció

Comparteix

Aquesta setmana ha començat el judici per aclarir les causes de l'accident d'un tren Àlvia a Galícia el juliol de l'any 2013, en què van morir 80 persones i 175 més van quedar ferides. Els únics acusats són el maquinista i l'ex cap de seguretat d'Adif. De fet, en la sessió del judici d'aquest dimecres, el conductor del tren va demanar perdó a les víctimes i no per primera vegada, perquè mesos després de l'accident ja ho va fer per escrit.

El País TV

Les víctimes, però, lamenten que ni Renfe ni Adif hagin fet el mateix pas que el maquinista i que hagin intentat ocultar la veritat dels fets. En una entrevista a Ràdio Estel, el portaveu de la plataforma Víctimas Alvia 01455, Arturo Domínguez, ha dit que "és incomprensible que en ple segle XXI no es vulgui investigar" i critica que durant el procés d'instrucció de la causa "hi ha hagut ocultació d'informació per part de Renfe i Adif i inacció del fiscal".

"Al procés d'instrucció de la causa hi ha hagut ocultació d'informació per part de Renfe i Adif i inacció del fiscal"

En aquest sentit, Domínguez creu que s'hauria hagut de fer una investigació independent abans de començar el judici, perquè si no "arrenca coix". A més, ha criticat que l'única investigació que es va fer va ser a través de la Comissió d'Investigació d'Accidents Ferroviaris, que forma part del Ministeri de Foment i "que està formada per directius i exdirectius d'Adif i Renfe". La conclusió d'aquesta investigació és que l'accident va ser culpa del maquinista, un fet que per a Domínguez "és incomprensible" perquè tenint en compte els sistemes de seguretats que hi ha "no es pot deixar en mans d'un maquinista la vida de 275 persones".

Sobre això, Domínguez ha explicat que el dia de l'accident, el sistema de seguretat de la via, que podia haver frenat el tren, "estava desconnectat perquè generava retards a la línia" i també s'ha mostrat "indignat" perquè Renfe va ignorar un correu d'un cap de seguretat que va alertar de la perillositat de la corba on va tenir lloc el sinistre.

"El sistema de seguretat de la via estava desconnectat"

Durant tots aquests anys, la plataforma de víctimes s'ha anat reunint amb els diferents ministres del govern espanyol, però "només hem trobat paraules, no fets", ha dit Arturo Domínguez. A més, ara fa pocs dies va sortir una carta on la ministra de foment d'aleshores, la popular Ana Pastor, "amenaçava" a la Unió Europea que no fes públic un informe que criticava la investigació de l'accident que havia fet el govern espanyol.

Entrevista a Arturo Domínguez, portaveu de la plataforma Víctimas Alvia 01455

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La nova executiva de la Conferència Episcopal inicia els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos 

abusos sexuals en el sí de l’Església

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l’Associació Infància Robada, Juan Cuatrecasas, avança que ha parlat amb el vicepresident José Cobo i li ha demanat que rebutgi “l’informe Dagnino” i treballi en un nou marc jurídic

12 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira és en Jairo, un jugador de futbol colombià que viu de primera mà el racisme, a L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat

11 abril 2024