En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Les XIV Jornades Interdiocesanes de Catequesi i la Setmana Catequètica, dues cites rellevants en la pastoral a Catalunya

La catequesi és protagonista ara, coincidint amb l'inici de l'estiu, a Catalunya. Els dies 1 i 2 de juliol, es fan a Barcelona les XIV…

30 juny 2015

Redacció

Comparteix
La catequesi és protagonista ara, coincidint amb l'inici de l'estiu, a Catalunya. Els dies 1 i 2 de juliol, es fan a Barcelona les XIV Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi. Els responsables d'aquest àmbit, convocats pels delegats diocesans a través del Secretariat Interdiocesà (SIC), es troben al Seminari Conciliar de Barcelona per comentar aquesta vegada aspectes relacionats amb la catequesi entre els 10 i els 14 anys d'edat. "Volem reflexionar sobre la catequesi després de la Primera Comunió, en una franja d'edat complexa i amb presència limitada en la nostra pastoral", ha dit Enric Termes, delegat de Catequesi de l'Arquebisbat de Barcelona, aquest dimarts a Ràdio Estel. En aquesta línia, el responsable i prevere ha destacat que "cal saber donar resposta pastoral a aquests nois i noies, orientar els responsables de la catequesi i oferir propostes atractives i pedagògiques".
Enric Termes ha comentat que, "dins aquesta franja, entre els 10 i 12 anys, encara els nois i noies són infants que necessiten personalitzar i adaptar un missatge, i després ve una etapa de crisi, anomenada adolescència, que és un moment de trasbals físic, emocional i de punts de referència". Davant això, el delegat ha dit que "és un repte oferir i afrontar una resposta catequètica per donar vida a aquestes etapes de la vida". Mossèn Termes ha afegit que "els catequistes actuals són persones que majoritàriament porten anys oferint i donant aquest servei" i que "en moltes parròquies s'ha treballat ja en la renovació dels seus catequistes". Un catequista, segons ha recordat el també rector de la basílica de Sant Josep Oriol, "és una persona que acompanya nois i noies en la iniciació cristiana i en el creixement en la fe".
D'altra banda, les diòcesis de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa han organitzat, per a la setmana vinent, del 6 al 10 de juliol, la Setmana Catequètica. "És hereva, des de l'any 2000, de les antigues escoles d'estiu, i té les portes obertes", ha destacat Termes. Com a novetat d'aquest any, el delegat de Barcelona ha explicat que "s'ha duplicat l'oferta de la tarda en dues franges horàries, per donar resposta a catequistes més joves i a pares i mares de família que treballen". En aquesta línia, ha comentat que "són cursets diversos, tant en dinàmica com en metodologia, i ara hi ha uns mòduls formatius programats conjuntament amb les delegacions de Pastoral de Joventut". Finalment, Enric Termes ha qualificat al Setmana Catequètica de "font d'iniciatives concretes i properes per a la formació dels catequistes". Es poden formalitzar les inscripcions a aquesta Setmana Catequètica trucant al telèfon 93 454 18 98 o anant directament al carrer Diputació, 231, de Barcelona.
Es pot escoltar aquí (minut 28'00") tota l'entrevista a Enric Termes.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció