En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

L'escola concertada de Catalunya demana la complicitat dels pares

L’escola concertada de Catalunya ha expressat en una carta adreçada als pares i mares d’alumnes dels seus centres el malestar i disgust davant la campanya…

24 febrer 2017

Redacció

Comparteix

L’escola concertada de Catalunya ha expressat en una carta adreçada als pares i mares d’alumnes dels seus centres el malestar i disgust davant la campanya que, d’un temps ençà, “s’està orquestrant en determinats sectors socials i polítics per desacreditar els centres concertats”. Totes les patronals de l’escola concertada catalana subscriuen l’enviament de la missiva, lamentant “el discurs, ja generalitzat en molts sectors, segons el qual “l’escola concertada és una escola segregadora, que manté certs privilegis”.

La carta també comenta als pares que no es descarta que, en un futur més o menys proper, es necessiti la seva ajuda per fer present la veu de l’escola concertada en el diàleg polític encetat. “L’escola concertada recull i continua la llarga tradició de l’escola d’iniciativa social, tan arrelada a Catalunya i que tan bon servei ha aportat a alumnes i famílies de diversos orígens i condicions econòmiques”, expressa la carta. “El règim de concerts, apropant-nos a una gratuïtat mai aconseguida, ha esdevingut l’expressió d’un dels drets fonamentals de què disposen pares i mares: que els seus fills rebin una educació conforme a les seves conviccions”.

Malgrat aquestes contrarietats, les escoles concertades agraeixen el “suport d’algunes forces polítiques que manifesten així el respecte al nostre marc de convivència, la defensa de la llibertat individual i dels drets fonamentals”. Des de l’escola concertada, a més, recorden que “la seva força radica en la qualitat de la seva acció educativa i docent, en la feina diària de milers de docents i de professionals que tenen cura de l’administració i dels serveis i en el suport dels centenars de milers de pares i mares que hi confien i, sobretot, en l’educació que reben els centenars de milers d’alumnes que s’hi escolaritzen”. La tramesa de la missiva es fa a través dels mitjans que cada institució titular disposa, amb l’objectiu que arribi a tots els pares i mares que escolaritzen els fills i filles en escoles del sector.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció