En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

L'escola concertada de Catalunya demana la complicitat dels pares

L’escola concertada de Catalunya ha expressat en una carta adreçada als pares i mares d’alumnes dels seus centres el malestar i disgust davant la campanya…

24 febrer 2017

Redacció

Comparteix

L’escola concertada de Catalunya ha expressat en una carta adreçada als pares i mares d’alumnes dels seus centres el malestar i disgust davant la campanya que, d’un temps ençà, “s’està orquestrant en determinats sectors socials i polítics per desacreditar els centres concertats”. Totes les patronals de l’escola concertada catalana subscriuen l’enviament de la missiva, lamentant “el discurs, ja generalitzat en molts sectors, segons el qual “l’escola concertada és una escola segregadora, que manté certs privilegis”.

La carta també comenta als pares que no es descarta que, en un futur més o menys proper, es necessiti la seva ajuda per fer present la veu de l’escola concertada en el diàleg polític encetat. “L’escola concertada recull i continua la llarga tradició de l’escola d’iniciativa social, tan arrelada a Catalunya i que tan bon servei ha aportat a alumnes i famílies de diversos orígens i condicions econòmiques”, expressa la carta. “El règim de concerts, apropant-nos a una gratuïtat mai aconseguida, ha esdevingut l’expressió d’un dels drets fonamentals de què disposen pares i mares: que els seus fills rebin una educació conforme a les seves conviccions”.

Malgrat aquestes contrarietats, les escoles concertades agraeixen el “suport d’algunes forces polítiques que manifesten així el respecte al nostre marc de convivència, la defensa de la llibertat individual i dels drets fonamentals”. Des de l’escola concertada, a més, recorden que “la seva força radica en la qualitat de la seva acció educativa i docent, en la feina diària de milers de docents i de professionals que tenen cura de l’administració i dels serveis i en el suport dels centenars de milers de pares i mares que hi confien i, sobretot, en l’educació que reben els centenars de milers d’alumnes que s’hi escolaritzen”. La tramesa de la missiva es fa a través dels mitjans que cada institució titular disposa, amb l’objectiu que arribi a tots els pares i mares que escolaritzen els fills i filles en escoles del sector.

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció