En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"L'escola concertada és referent de llibertat"

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya  va enviar una carta als pares de 250.000 alumnes de 400 centres, en què es demana ajuda per afrontar…

3 març 2017

@brugarolaspol

Comparteix

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya  va enviar una carta als pares de 250.000 alumnes de 400 centres, en què es demana ajuda per afrontar una ‘campanya’ que intenta acabar amb aquestes escoles. "L’Escola Cristiana  i els centres concertats són un signe de llibertat dintre de l’ensenyament que garanteixen una pluralitat en l’àmbit de l’educació". En aquesta idea han coincidit, aquest divendres en el programa del Mirador de l’Actualitat, el president de l’Associació de Catedràtics de Secundària, Josep Otón, el president de l'associació E-Cristians, Josep Miró i Ardèvol, el secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Miquel Mateo, i el president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, Daniel Arasa.

Arasa ha defensat que "cal mantenir l’escola concertada", i ha afegit que "els pares haurien d’escollir l’educació per als seus fills". Miró i Ardèvol ha recordat el debat de l’Estatut d’Autonomia del 2006, en què s'havia arribat a aprovar un article que liquidava l’escola concertada", i que "només una intervenció del líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida va permetre esmenar". Otón, per la seva banda,  ha remarcat que "el problema de les escoles és que la política està manipulant l’educació dels nens".  Mateo també ha afegit que "el problema ve per aquí, ja que tot respon a interessos". 

Arasa també ha destacat que "tots els infants tenen dret a accedir a una educació de qualitat i a veure garantit que es respectin els seus drets". Finalment Mateo ha explicat que "l'administració pública aporta ara a l'escola concertada més de la meitat de diners per plaça escolar que a la pública, cosa que obliga a demanar als pares col·laboració, i això, per cert, és legal".  Otón també ha avisat que l'Estat ha de garantir un bon funcionament de l'educació, però no pot ser un àmbit de control exclusiu.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador corresponent a aquest divendres 3 de març.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024