En directe

Fórmula Estel

CULTURA

L’escola Jesuïtes de Sarrià acollirà un concert de música tradicional de l’Amazònia

L’escola Jesuïtes de Sarrià-Sant Ignasi de Barcelonaacollirà el proper 13 d’abril l’actuació de la formació musical Ensamble Moxos,un grup format per joves bolivians, especialitzat en…

27 març 2018

Redacció

Comparteix

L’escola Jesuïtes de Sarrià-Sant Ignasi de Barcelonaacollirà el proper 13 d’abril l’actuació de la formació musical Ensamble Moxos,un grup format per joves bolivians, especialitzat en música antiga i exponentartístic de la música tradicional de l’Amazònia Boliviana.

El concert, que serà a les 19.30h, permetrà als assistentsgaudir d’obres de l’anomenat barroc jesuític, la música que caracteritzà lesreduccions jesuítiques del segle XVII a Bolívia, però també de peces inèdites demúsica indígena tradicional. A més, totes les peces seran interpretades només ambinstruments de l’època, fet que fa encara més autèntica la seva actuació.

Un gran esforç d’investigació

Una de les principals inquietuds de l’Ensamble Moxos haestat sempre recuperar les partitures tradicionals dels indígenes bolivians,que fins ara s’havien editat de forma incompleta. Amb un gran treball d’investigaciói creativitat, el grup ha aconseguit completar aquestes obres a través de l’Escolade Música de San Ignacio de Moxos, encarregada de la formació musical delsinfants i joves de les comunitats de Moxos, a l’Amazònia Boliviana.

L’escola es va crear l’any 1996, precisament per evitarque es perdés la tradició musical de la zona, i compta amb més de 280 alumnes,dels quals han sortit els membres de l’Ensamble Moxos. Gràcies a la música,aquests joves han pogut actuar en alguns dels auditoris més importants del món,com la seu de la UNESCO  a París, i aquestmés d’abril, després d’actuar a Catalunya, començaran una gira que els portaràa vuit països diferents.

 

 

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció