En directe

Trotamundos

CULTURA

L'Escolania de Montserrat visitarà Irlanda per primera vegada

L’Escolania de Montserrat ha realitzat els darrers anysun gran nombre de gires a l’estranger que l’han portat a cantar a llocs comRússia, els Estats Units…

27 març 2018

Redacció

Comparteix

L’Escolania de Montserrat ha realitzat els darrers anysun gran nombre de gires a l’estranger que l’han portat a cantar a llocs comRússia, els Estats Units o la Xina. Aquestes gires, que van començar l’any 2004amb la visita a Puerto Rico i Mayagüez, demostren el gran reconeixementinternacional de l’Escolania, que veu com cada vegada són més els països que volengaudir de la seva música. No és estrany per tant que els països on els escolansencara no han actuat s’interessin a invitar-los, i precisament aquest és el casd’Irlanda, el darrer a convidar els escolans a actuar al seu país.

Irlanda se sumarà d’aquesta manera a la llarga llista depaïsos on ha cantat L’Escolania de Montserrat, que ja ha anunciat en uncomunicat que hi viatjarà durant quatre dies, del 16 al 20 d’abril. La visita constaràde dos concerts a les ciutats de Dublín i Limerick, a part d’una ruta culturala altres ciutats irlandeses.  

La primera actuació tindrà lloc el dimarts 17 d’abril al’església dels Redemptoristes de Limerick, a les 20h. Aquell mateix matí, elsnois de l’Escolania i els seus acompanyants seran rebuts oficialment perl’alcalde de Limerick, Stephen Keary. A Dublín, l’Escolania serà acollida perles famílies dels nois del Cor Palestrina, amb qui tindrà un intercanvi musicalque culminarà en un concert conjunt a la Procatedral dijous 19 d’abril, a les20h.

Elviatge ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l’ambaixada d’Espanyaa Irlanda, l’arquebisbat de Dublín, l’abadia benedictina de Glenstal i l’asglésiadels Pares Redemptoristes de Limerick, i el patrocini de les empreses Abertis,Grífols i Riu Hotels, que estan presents a Irlanda.

 

 

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció