En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

L'escriptora Anna Casanovas reflexiona, en la novel·la 'Vandervilt Avenue', sobre les fronteres entre el bé i el mal

Vanderbilt Avenue és el títol d’un llibre d’Anna Casanovas editat per Tot Novel, dins el grup Harper Collins Ibérica. L’autora, de 40 anys, proposa una història…

4 novembre 2015

Redacció

Comparteix
Vanderbilt Avenue és el títol d’un llibre d’Anna Casanovas editat per Tot Novel, dins el grup Harper Collins Ibérica. L’autora, de 40 anys, proposa una història romàntica contemporània, ambientada en els anys 30 i 40 del segle passat, a partir de les vivències de Jack, un jove que es va fer policia després de complir els 18 anys, tot deixant la seva família i els seus millors amics al barri novayorquès de Little Italy. Deu anys després, torna al barri per resoldre l’assassinat d’Emmet Belcastro, un home de bona reputació que no s’havia relacionat amb la màfia. Aquest dimecres, l'escriptora catalana ha presentat l'obra en una entrevista a la Fórmula Estel, de Ràdio Estel.

Jack, dins la vivència narrada en el llibre, viu una evolució personal, a través d’aquest retorn al seu passat, i coneix una noia, Siena Cavalcanti, que pot veure dins d’ell i que havia anat a viure als Estats Units després de l’assassinat dels seus pares. Siena creu que està a temps de salvar el seu parent Luciano Cavalcanti defensant-lo d’un enigmàtic i perillós detectiu que havia aparegut al barri. Tot i els propòsits inicials, Jack té una atracció per Siena tan gran que es fa present en totes les seves decisions. La relació es va fent tant perillosa i addictiva que tots dos s’utilitzen mútuament. Ell, per esbrinar els secrets de la família Cavalcanti, i ella, per protegir-los. Jack i Siena pensen que ho tenen tot controlat, però els veritables sentiments s’hi fan present fins que posen en perill no només la vida de tots dos.
L’autora, Anna Casanovas (Calella, 1975) va estudiar Traducció i Interpretació i es va llicenciar en Dret. Amb vocació d’escriptura, després d’altres feines, va publicar l’any 2008 la seva primera novel·la romàntica, Nadie como tú. Dins aquesta temàtica, ha tractat diversos gèneres, amb històries contemporànies i incursions en la història i en l’anomenat subgènere paranormal. Amb Top Novel, de Harper Collins, ha publicat Las reglas del juego, Cuando no se olvida i Donde empieza todo. Actualment, Anna Casanovas compagina el seu treball de traductora amb el d’escriptora d’històries, com així li agrada dir.
-Vanderbilt Avenue té un estil de diàleg novel·lat que situa el lector en un clima d’intrigues i fets inesperats. Com definiria vostè el fons d’aquesta història?
-M'agradaria escriure més, mentre la gent compri llibres. El primer el vaig publicar l'any 2008, i crec que puc seguir aprenent d'aquest treball. La meva intenció és anar publicant històries que cada vegada arribin a més gent.
-Com és la història d’atracció entre Jack i Siena? Podem dir que és un esclavatge que trenca els límits de la raó?
-Quan em vaig proposar escriure aquesta història, vaig concebre-la com un clàssic d'amor impossible a l'estil de Romeu i Julieta, és a dir, un home i una dona que no s'haurien ni de trobar perquè es troben en bàndols oposats. Aquesta és una novel·la escrita a base de visions en primera persona d'ell i ella i també d'un narrador. La narració és arriscada, però crec que és l'adient per anar deixant pistes a un lector que va descobrint la trama alhora que el protagonista.
-Aquesta fórmula de tres narracions que conviuen en la novel·la és especialment atractiva?
-Jo crec que sí. Podria semblar més fàcil posar un narrador que parlés, i ja està, però jo volia transmetre la dimensió de perdut que té el Jack, amb un passat reprimit i una feina que li diu coses diferents. En qualsevol cas, és una manera de cridar l'atenció dels lectors.
-Quina reflexió sobre la màfia i les seves pràctiques ens pot provocar llegir Vanderbilt Avenue?
-Quan vaig documentar-me per escriure aquesta novel·la, vaig adonar-me que, com en tot, les coses no sempre són blanques o negres. La màfia ha fet coses molt reprovables, però crec que hi ha fons i coses bones en tots els sectors.
-De quina manera es pot aconseguir que el món evolucioni cap a una desparició de pràctiques mafioses secretes, basades en la destrucció, l’amenaça i l’extorsió per motius econòmics o interessos particulars?
-Seria molt bonic pensar que ho aconseguirem, però és difícil saber com. En aquest llibre, intento demostrar que hi ha molta gent que lluita pel bé. Moltes persones són capaces de defensar la frontera entre el bé i el mal, però de vegades guanyen els dolents. Això sí, en aquesta obra, guanyen els bons.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 26'00") tota l'entrevista a Anna Casanovas.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció