En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

L'Església busca donar més veu a les víctimes de la pederàstia

Trobar noves formes per donar més veu a les víctimes de la pedofília és el compromís assumit, i expressat aquest dilluns, per la Pontifícia Comissió…

27 març 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Trobar noves formes per donar més veu a les víctimes de la pedofília és el compromís assumit, i expressat aquest dilluns, per la Pontifícia Comissió per la Protecció dels Menors. Després de la 8a assemblea plenària d’aquest organisme, que s'ha completat després de tres dies de treball, els seus representants, en un comunicat fet públic aquest dilluns, han agraït a Marie Collins el seu gran compromís contra la pederàstia, alhora que defensen i desitgen que una víctima d’abusos, quan escriu a l’oficina de la Santa Seu, pugui rebre sempre ràpidament una resposta, en la línia de la transparència. Recordem que Marie Collins renunciava a la seva col•laboració amb la comissió argumentant, ara fa uns dies, manca de transparència i ajuda dins la Santa Seu.
D'altra banda, els bisbes del Canadà, en visita Ad Limina Apostolorum al Vaticà, han estat rebuts aquest dilluns al matí pel Papa en audiència. Entre altres desafiaments i problemàtiques pastorals, els prelats han comentat qüestions bioètiques com ara la reproducció assistida, la maternitat subrogada, la clonació humana, l’eutanàsia, el suïcidi assistit o les unions entre persones del mateix sexe, totes molt acceptades al país.
Amb 35 milions d’habitants, el Canadà és com un mosaic de pobles de diversos orígens, reagrupats en dues àrees culturals i lingüístiques, l’anglòfona i la francòfona, vinculades a la colonització. A nivell religiós, més d’un 40 per cent dels canadencs són catòlics, un terç de la població protestants, un 2 per cent musulmans i la resta, un 1 per cent cadascuna, estan repartits entre les creences budista i hinduista. La nova evangelització i la priorització de la persona humana a nivell social, així com la justícia i la protecció del medi ambient, han estat temes comentats igualment per l’Episcopat del Canadà. També han parlat, entre les realitats més doloroses, dels casos d’abusos i maltractaments a menors perpetrats en el passat i reconeguts per la mateixa Església canadenca demanant perdó.

Novament '24 hores per al Senyor'
Divendres i dissabte van estar obertes moltes esglésies de tot elmón ininterrompudament dins la iniciativa ’24 hores per al Senyor’, promoguda pel Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització. Amb el lema “Jo vull misericòrdia”, s’ha ofert en molts temples la possibilitat de fer adoració eucarística i rebre el perdó a través del sagrament de la Reconciliació. A Roma, van estar obertes les esglésies de Santa Maria in Trastevere i la delle Stimmate di San Francesco. El Papa invitava aquests dies passats de manera explícita a viure amb fe aquesta convocatòria dins el temps de gràcia que és la Quaresma.
Finalment destaquem que, aquest dijous a l'Església de Santa Maria de la Pietat al Camposanto Teutònic de la Ciutat del Vaticà, tindrà lloc a les 18.00 hores un concert organitzat pel Pontifici Comitè de Ciències Històriques, en què s’interpretarà música de la Reforma.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 27 de març

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció