En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

L'Església com a misteri, tema d'un nou simposi de la Facultat de Teologia de Catalunya sobre el Concili Vaticà II

L'Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona (carrer Diputació, 231) acollirà, aquest dimecres 11 i dijous 12 de desembre, un simposi sobre el Concili Vaticà…

10 desembre 2013

Redacció

Comparteix

L'Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona (carrer Diputació, 231) acollirà, aquest dimecres 11 i dijous 12 de desembre, un simposi sobre el Concili Vaticà II, titulat L’Església del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant, signe i instrument de la reconciliació. Diversos experts, amb sessions de matí i tarda, plantejaran diferents fonaments per impulsar, en el nostre temps, el diàleg entre les diversos confessions cristianes cap a una unitat, en la diversitat, que deixi enrere les etapes de conflictes o separacions.

El degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Armand Puig, ha destacat que aquestes dues jornades s’emmarquen en un treball profund sobre el Concili Vaticà II 50 anys després. ''És un cicle de quatre simposis que va començar l'any 2012 i continuarà fins al 2015, amb l'objectiu d'aprofundir en quatre grans dimensions del Concili Vaticà II, que són la Paraula de Déu, l'Església en el seu misteri, la Litúrgia i la praxi eclesial en el món", ha explicat Puig. El teòleg i biblista, a més, ha destacat que, en aquest simposi, ''tindrà un gran protagonisme la constitució Lumen Gentium del mateix Vaticà II i també el decret Unitatis Reintegratio, sobre ecumenisme, dins tota una proposta temàtica sobre l'Església i la seva relació amb les confessions cristianes no catòliques i les altres religions''.

Entre els ponents, destaca la presència del prefecte del Pontifici Consell per la Unitat dels Cristians, el cardenal Kurt Koch, que parlarà sobre “Església i ecumenisme”. També hi intervindran el professor de la Universitat de Comillas Ángel Cordovilla, sobre l’aliança de Déu amb tota la humanitat, i el professor de la Universitat Gregoriana de Roma Andrea Grillo, que parlarà de litúrgia. Per a més informació sobre el simposi, es pot entrar en la web www.teologia-catalunya.cat o bé trucar al telèfon 93 453 49 25.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024