En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

L'església de Riudoms estrena les quatre campanes

L’església de Sant Jaume, de Riudoms, vaestrenar el passat 11 de febrer el toc de les quatre noves campanes, que feiamés de 30 anys que…

21 febrer 2018

Redacció

Comparteix

L’església de Sant Jaume, de Riudoms, vaestrenar el passat 11 de febrer el toc de les quatre noves campanes, que feiamés de 30 anys que no se sentien.

Les obres de recuperació, que finalment hantingut un cost de 20.000 euros, han fet possible que ara es pugui sentir el tocde totes quatre alhora, i també han servit per millorar el so i absorbir lesvibracions.

El rector de la parròquia, Mn. Josep Mateu, vaser l’encarregat de dirigir l’acte d’inauguració, que va començar amb una missad’acció de gràcies i va acabar amb una benedicció i inauguració de larecuperació dels tocs de les quatre campanes.

Durant l’acte, Josep Mateu va explicar laimportància d’aquesta recuperació, manifestant que “les campanes són una cosade la parròquia, però que també tenen un significat per a tot Riudoms”, i vaafegir que “el toc de campanes és un tret identitari dels pobles”.

Cadacampana, un anunci

El toc individual o combinat de cadascuna d’ellesservirà per anunciar moments importants de la vida de la parròquia i del poble.

És per això que cada campana té un nom propi  i una utilitat diferenciada. La ‘Jacoba’, laprincipal, anuncia les hores i s’utilitza també per a les defuncions. Lasegona, la ‘Sebastiana’, s’utilitza en la missa diària, i també a l’Àngelus. La‘Inmaculada’ només s’utilitza durant la consagració de l’eucaristia, i la ‘Bonaventura’marca els quarts, la missa dominical i el volteig final de l’Àngelus.  

Hi ha un cas especial en el què tocaran totesquatre campanes alhora, que serà en els moments més festius del poble.

 

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció