En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

L'església de Riudoms estrena les quatre campanes

L’església de Sant Jaume, de Riudoms, vaestrenar el passat 11 de febrer el toc de les quatre noves campanes, que feiamés de 30 anys que…

21 febrer 2018

Redacció

Comparteix

L’església de Sant Jaume, de Riudoms, vaestrenar el passat 11 de febrer el toc de les quatre noves campanes, que feiamés de 30 anys que no se sentien.

Les obres de recuperació, que finalment hantingut un cost de 20.000 euros, han fet possible que ara es pugui sentir el tocde totes quatre alhora, i també han servit per millorar el so i absorbir lesvibracions.

El rector de la parròquia, Mn. Josep Mateu, vaser l’encarregat de dirigir l’acte d’inauguració, que va començar amb una missad’acció de gràcies i va acabar amb una benedicció i inauguració de larecuperació dels tocs de les quatre campanes.

Durant l’acte, Josep Mateu va explicar laimportància d’aquesta recuperació, manifestant que “les campanes són una cosade la parròquia, però que també tenen un significat per a tot Riudoms”, i vaafegir que “el toc de campanes és un tret identitari dels pobles”.

Cadacampana, un anunci

El toc individual o combinat de cadascuna d’ellesservirà per anunciar moments importants de la vida de la parròquia i del poble.

És per això que cada campana té un nom propi  i una utilitat diferenciada. La ‘Jacoba’, laprincipal, anuncia les hores i s’utilitza també per a les defuncions. Lasegona, la ‘Sebastiana’, s’utilitza en la missa diària, i també a l’Àngelus. La‘Inmaculada’ només s’utilitza durant la consagració de l’eucaristia, i la ‘Bonaventura’marca els quarts, la missa dominical i el volteig final de l’Àngelus.  

Hi ha un cas especial en el què tocaran totesquatre campanes alhora, que serà en els moments més festius del poble.

 

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció