En directe

Cocodril Club

ESGLÉSIA CATALUNYA

L'església de Riudoms estrena les quatre campanes

L’església de Sant Jaume, de Riudoms, vaestrenar el passat 11 de febrer el toc de les quatre noves campanes, que feiamés de 30 anys que…

21 febrer 2018

Redacció

Comparteix

L’església de Sant Jaume, de Riudoms, vaestrenar el passat 11 de febrer el toc de les quatre noves campanes, que feiamés de 30 anys que no se sentien.

Les obres de recuperació, que finalment hantingut un cost de 20.000 euros, han fet possible que ara es pugui sentir el tocde totes quatre alhora, i també han servit per millorar el so i absorbir lesvibracions.

El rector de la parròquia, Mn. Josep Mateu, vaser l’encarregat de dirigir l’acte d’inauguració, que va començar amb una missad’acció de gràcies i va acabar amb una benedicció i inauguració de larecuperació dels tocs de les quatre campanes.

Durant l’acte, Josep Mateu va explicar laimportància d’aquesta recuperació, manifestant que “les campanes són una cosade la parròquia, però que també tenen un significat per a tot Riudoms”, i vaafegir que “el toc de campanes és un tret identitari dels pobles”.

Cadacampana, un anunci

El toc individual o combinat de cadascuna d’ellesservirà per anunciar moments importants de la vida de la parròquia i del poble.

És per això que cada campana té un nom propi  i una utilitat diferenciada. La ‘Jacoba’, laprincipal, anuncia les hores i s’utilitza també per a les defuncions. Lasegona, la ‘Sebastiana’, s’utilitza en la missa diària, i també a l’Àngelus. La‘Inmaculada’ només s’utilitza durant la consagració de l’eucaristia, i la ‘Bonaventura’marca els quarts, la missa dominical i el volteig final de l’Àngelus.  

Hi ha un cas especial en el què tocaran totesquatre campanes alhora, que serà en els moments més festius del poble.

 

Més actualitat

Sense categoria

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció

RÀDIO ESTEL

TURISME

Ràdio Estel us porta a conèixer el monestir de Poblet i la comarca de la Conca de Barberà

Anunci Twitter Poblet

Aquest divendres 29 de setembre, 'La Caravana' de Ràdio Estel viatjarà fins al monestir de Poblet per fer un programa especial

25 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

El sindicalista denuncia que va ser torturat a la comissaria de Via Laietana als anys 70 i ara la Fiscalia ha acceptat una querella presentada contra sis expolicies

22 setembre 2023

Redacció