En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

L'Església es prepara per viure l'Any de la Misericòrdia

El papa Francesc no perd ocasió per parlar de la misericòrdia. Ho ha fet amb insistència al llarg de tot el seu pontificat i encara…

5 agost 2015

Redacció

Comparteix

El papa Francesc no perd ocasió per parlar de la misericòrdia. Ho ha fet amb insistència al llarg de tot el seu pontificat i encara ho farà més a partir del 8 de desembre, data en què s’iniciarà solemnement el Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia.

El primer diumenge d’agost, després de la tradicional pregària de l’Àngelus, va tornar a recordar un dels aspectes cabdals d’aquest gran misteri de l’amor de Déu. Coincidint amb la celebració el 2 d’agost de la popular festa del Perdó d’Assís —també coneguda com a Indulgència de la Porciúncula—, el Sant Pare va aprofitar per fer una forta crida perquè la gent s’apropi al Senyor en el sagrament de la misericòrdia i també rebent la comunió. «Hi ha gent que té por de confessar-se —va afirmar després de l’Àngelus—. S’obliden que no hi trobem un jutge sever, sinó el Pare immensament misericordiós.» I afegia: «És veritat que quan anem al confessionari, sentim una mica de vergonya. Ens passa a tots, però hem de recordar que també aquesta vergonya és una gràcia que ens prepara per a l’abraçada del Pare, que sempre perdona i ho perdona tot.»     

Les paraules del Papa el primer diumenge d’agost s’uneixen a la preparació d’un Any Sant Extraordinari en el qual Francesc té posades moltes esperances. Vol que sigui un any «per viure en la vida de cada dia la misericòrdia que des de sempre el Pare ens dispensa». «Deixem-nos sorprendre per Déu —ha escrit en la butlla de convocatòria del Jubileu (pdf)—. Ell no es cansa mai de destravar la porta del nostre cor per repetir que ens estima i que vol compartir amb nosaltres la seva vida.»

A la pàgina web oficial de l’Any Jubilar de la Misericòrdia ja s’han publicat alguns dels esdeveniments més importants que tindran lloc durant l’Any Sant. Hi haurà jubileus particulars per a la vida consagrada, per als devots de la Divina Misericòrdia, per als adolescents i per als joves, per als sacerdots, per als diaques, per als malalts... La Casa Pontifícia ha anunciat també que durant el Jubileu, que s’inicia el 8 de desembre de 2015 i es tancarà el 20 de novembre de 2016, el Papa presidirà un dissabte al mes una audiència general extra amb pelegrins.

La Santa Seu preveu que més de 25 milions de persones pelegrinaran a Roma amb motiu del Jubileu Extraordinari. Així ho ha manifestat a AICA Mons. Liberio Andreatta, vicepresident de l’Obra Romana de Pelegrinatges. Fins i tot s’ha elaborat un informe, a càrrec de la Cambra de Comerç de Roma i la facultat d’Economia de la Universitat de la Sapienza, en el qual s’afirma que l’Any Sant podria crear 5.000 llocs de treballs. En total, es calcula que la capital italiana obtindrà uns beneficis d’11.500 milions d’euros.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció