En directe

La Caravana

ACCIÓ SOCIAL

"L'Església ho integra tot combinant el culte i la caritat"

Victòria Molins, religiosa teresiana compromesa en l’acció social, Isama Rodríguez, membre de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors de Mataró, i Quim Sabater,…

14 març 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Victòria Molins, religiosa teresiana compromesa en l’acció social, Isama Rodríguez, membre de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors de Mataró, i Quim Sabater, president de l’Observatori del Tercer Sector i expert en polítiques socials, han coincidit a l'hora de definir l'acció caritativa de l'Església com "una unitat que té diverses formes de visualitzar-se o fer-se pública". En aquest sentit, tots han destacat la intercomunicació de l'ajuda a persones necessitades amb el culte i l'espiritualitat. Viqui Molins ha destacat que, a l'església de Santa Anna de Barcelona, "ara fa uns dies, no hi ha hagut més remei que obrir a la nit, tot i que ha estat temporal". Ha recordat que "cada dia passen unes 100 persones per l'església de Santa Anna". Sobre aquest anomenat Hospital de Campanya, ha destacat que "respon a una crida del Papa, que va dir que qualsevol temple, particularment els de les grans ciutats, haurien de ser com un hospital de campanya perquè la gent pogués passar-hi a guarir les ferides de l'ànima, però també del cos".

Sabater ha destacat que el model de Santa Anna "és un signe que cal valorar i que compromet persones, amb un sentit concret". En un altre moment, també ha assegurat que "l'Església integra perfectament tota la seva missió i aportació a la societat des de la celebració de la paraula i els sagraments i des de l'acció caritativa i, per tant, combinant el culte i la caritat". Finalment Isama Rodríguez ha explicat que, dissabte passat a Mataró, "es va fer un assaig solidari en què la germandat va tornar a sortir al carrer amb una gran caixa que la gent anava omplint amb aliments per ajudar Càritas". També ha comentat que "el 4 de març passat es va fer un concert a benefici de la Fundació Maresme Oncològic, per a la qual es van recaptar 2.000 euros".

En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat, en definitiva, tot el compromís humà i cristià de la caritat, present en una societat catalana plena d’interrogants però amb un gran capital social.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 14 de març.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció