En directe

Sense distància

ACCIÓ SOCIAL

"L'Església ho integra tot combinant el culte i la caritat"

Victòria Molins, religiosa teresiana compromesa en l’acció social, Isama Rodríguez, membre de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors de Mataró, i Quim Sabater,…

14 març 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Victòria Molins, religiosa teresiana compromesa en l’acció social, Isama Rodríguez, membre de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors de Mataró, i Quim Sabater, president de l’Observatori del Tercer Sector i expert en polítiques socials, han coincidit a l'hora de definir l'acció caritativa de l'Església com "una unitat que té diverses formes de visualitzar-se o fer-se pública". En aquest sentit, tots han destacat la intercomunicació de l'ajuda a persones necessitades amb el culte i l'espiritualitat. Viqui Molins ha destacat que, a l'església de Santa Anna de Barcelona, "ara fa uns dies, no hi ha hagut més remei que obrir a la nit, tot i que ha estat temporal". Ha recordat que "cada dia passen unes 100 persones per l'església de Santa Anna". Sobre aquest anomenat Hospital de Campanya, ha destacat que "respon a una crida del Papa, que va dir que qualsevol temple, particularment els de les grans ciutats, haurien de ser com un hospital de campanya perquè la gent pogués passar-hi a guarir les ferides de l'ànima, però també del cos".

Sabater ha destacat que el model de Santa Anna "és un signe que cal valorar i que compromet persones, amb un sentit concret". En un altre moment, també ha assegurat que "l'Església integra perfectament tota la seva missió i aportació a la societat des de la celebració de la paraula i els sagraments i des de l'acció caritativa i, per tant, combinant el culte i la caritat". Finalment Isama Rodríguez ha explicat que, dissabte passat a Mataró, "es va fer un assaig solidari en què la germandat va tornar a sortir al carrer amb una gran caixa que la gent anava omplint amb aliments per ajudar Càritas". També ha comentat que "el 4 de març passat es va fer un concert a benefici de la Fundació Maresme Oncològic, per a la qual es van recaptar 2.000 euros".

En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat, en definitiva, tot el compromís humà i cristià de la caritat, present en una societat catalana plena d’interrogants però amb un gran capital social.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 14 de març.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció