En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

"L'Església no es fa en les reunions, com si fos un partit polític"

El Papa ha assegurat aquest dimecres que "és Déu qui fa l'Església, no pas el clam de les obres". En una nova audiència general des…

25 novembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha assegurat aquest dimecres que "és Déu qui fa l'Església, no pas el clam de les obres". En una nova audiència general des de la Biblioteca del Palau Apostòlic a causa de la pandèmia, Francesc ha reflexionat sobre un fragment del llibre dels Fets dels Apòstols, a partir del qual ha recordat que els primers passos de les primeres comunitats "van estar marcats precisament per la pregària". El pontífex ha explicat que "la imatge de la comunitat primitiva de Jerusalem és punt de referència per a qualsevol altra experiència cristiana". En aquesta línia, ha afegit que la clau és donar forma a "una Església en camí treballadora, però que troba en les reunions de pregària la base i l'impuls per a l'acció missionera". A partir d'un relat de l'evangeli de Lluc, el Sant Pare ha comentat que, dels primers apòstols amb Jesús, sorgeixen les quatre característiques essencials de la vida eclesial, que "ens recorden que la mateixa existència de l'Església té sentit si es manté fermament unida a Crist", com es veu des de "l'escolta de l'ensenyament dels apòstols, la custòdia de la comunió recíproca, la fracció del pa i la pregària".

El bisbe de Roma ha recordat, en un altre moment, que "la predicació i la catequesi testimonien les paraules i els gestos del Mestre, que invita a buscar constantment la comunió fraterna i preserva d'egoismes i particularismes". Igualment ha subratllat que "la pregària és l'espai del diàleg amb el Déu Pare, mitjançant Crist en l'Esperit Sant". En síntesi, el Papa ha dit que "aquestes són les coordenades que han de guiar la vida de l'Església", i ha conclòs que "tot allò que creix fora d'aquests principis no té fonament". Francesc ha recordat que, "per discernir una situació, hem de preguntar-nos sobre aquests quatre punts: la predicació, la recerca constant de la comunió fraterna, la caritat i la fracció del pa, que és la vida eucarística, amb la pregària". També ha comentat que "la paraula de Jesús omple de sentit els nostres esforços" i que "és en la humilitat on es construeix el futur del món". Ha aclarit, a més, que "l'Església no és un mercat, com tampoc un grup d'empresaris que segueixen endavant amb aquesta nova empresa, sinó l'obra de l'Esperit Sant que Jesús ens va transmetre" per congregar-nos en la unitat.

En un altre moment, el Sant Pare ha admès que sent "una gran tristesa" quan veu "alguna comunitat que, tot i la seva bona voluntat, s'equivoca de camí perquè pensa que està construint l'Església en les reunions, com si fos un partit polític". Ha recordat que "no és una qüestió de majories, minories o contrastos de pensament, sinó que es tracta de fer un camí sinodal, junts". El bisbe de Roma ha assegurat que "les reunions de pregària són el motor de l'evangelització", una font en què "el qui participa experimenta en viu la presència de Jesús i és tocat per l'Esperit". Igualment el pontífex ha destacat que "els membres de la primera comunitat, però també els de les actuals, perceben que la història de la trobada amb Jesús no es va aturar en el moment de l'Ascensió, sinó que continua en la seva vida".


Francesc ha explicat, a més, que "és en la pregària on el cristià se submergeix en el misteri de Déu, aquell misteri que estima cada home i aquell Déu que desitja que l'evangeli sigui predicat a tothom, perquè Déu és Déu per a tots, i qualsevol mur de separació és definitivament
ensorrat en Jesús, que és la nostra pau «el qui, dels dos pobles, en va fer un» (com diu Sant Pau a la carta als cristians d'Efes)". El Sant Pare ha recordat que "la vida de l'Església primitiva està marcada per una successió continuada de celebracions, convocatòries i temps de pregària comunitària i personal", alhora que ha conclòs que "l'Esperit és qui dona força als predicadors que es posen en camí i que, per amor a Jesús, travessen el mar, afronten perills i se sotmeten a humiliacions". Com a síntesi, el pontífex ha explicat que "l'arrel mística de qualsevol vida que creix és el fet que Déu dona i demana amor". Finalment ha invitat tothom a "reprendre el sentit de l'adoració a Déu, en silenci i en actitud de pregària, la que ens permet reconèixer Déu com el principi i el final de tota la història".

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció