En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

"L'Església no ha acabat d'entendre que l'autoritat és un servei"

Josep Maria Martí Bonet, delegat de Patrimoni de l'Arquebisbat de Barcelona i historiador, i Lluís Serra, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya,…

29 juny 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Josep Maria Martí Bonet, delegat de Patrimoni de l'Arquebisbat de Barcelona i historiador, i Lluís Serra, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la figura del Papa Francesc. Martí Bonet ha assegurat que "el Papa actual és un dels personatges més seguits, tot i que de vegades costa, perquè no es fa cas del que diu ell". En aquesta línia, ha fet seves "les paraules del Sant Pare quan diu que cal acollir les persones i que els jerarques, cardenals i bisbes principalment, han d'estar al servei dels altres". Finalment ha comentat que "l'Església ha de fer un esforç molt gran per acollir tothom".
Per la seva banda, Lluís Serra ha dit que té "una impressió altament positiva" i que, "quan es planteja si la gent fa cas del Papa, potser cal concloure que no és aquesta la qüestió, sinó sentir-se interpel·lats". Ha posat l'exemple dels diàlegs "de Jesús amb els seus deixebles, quan situa el centre en els pobres, en els vulnerables". És per això que ha destacat que, "quan els bisbes o preveres reben l'honor de ser cardenals, estan cridats a fer aquest servei a les persones sense drets, com eren els nens en els temps de Jesús".
El canonge ha comentat que "l'Església no ha acabat d'entendre, a la pràctica, que l'autoritat és un servei, no necessàriament un honor, cosa que és la característica de Jesús". El marista Lluís Serra, a més, ha destacat que "hi ha la llibertat d'escoltar i seguir el Papa", i ha posat l'exemple "dels capitals dels diners que circulen pertot arreu, fins i tot amb els paradisos fiscals, mentre el gruix de la població només té que entrebancs per a les finances". En aquest sentit, ha reivindicat "les arrels que sempre busca l'actual Sant Pare, que denuncia les guerres perquè provoquen el sofriment dels desplaçats, com també l'explotació de molts països africans sobre els seus recursos".
En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hem parlat del Papa Francesc com una veu moral per al món que impacta però no és prou seguida, principalment en temes com ara l’acollida als immigrants, un projecte europeu més humà que posi la persona en el centre, apostar per la pau i el desarmament i la necessitat de transformar el sistema econòmic actual. Hem explorat aquest nou estil que Francesc dona a l’Església, ara amb la creació de nous cardenals, entre ells el mallorquí Lluís Ladària i el claretià castellà Aquilino Bocos. Aquest dijous exaltava la dimensió de servei en els purpurats, que estan per "inclinar el cos, com Jesús, i ajudar els altres". En la festa de Sant Pere, el pontífex es mostra al món novament com un home de reformes, d’aposta pel treball cap a la unitat dels cristians i de servei al món des d’una Església que necessita renovar-se i superar greus problemes, sobretot els abusos sexuals a menors.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 29 de juny.

Més actualitat

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció