En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

L'Església ortodoxa grega anuncia que el Papa visitarà Lesbos divendres 15 d'abril, gest de suport als refugiats

Francesc visitarà l’illa grega de Lesbos divendres de la setmana vinent, 15 d'abril. Tot i que l’anunci només l’ha fet de moment l’Església ortodoxa grega,…

5 abril 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc visitarà l’illa grega de Lesbos divendres de la setmana vinent, 15 d'abril. Tot i que l’anunci només l’ha fet de moment l’Església ortodoxa grega, també al Vaticà es dóna per segura aquesta estada del pontífex a un lloc on, des del cor de la Mediterrània, s’acostarà a la realitat dels refugiats i pròfugs, desesperats i necessitats de consol, ajuda i esperança. Després de Lampedusa ara fa gairebé tres anys, el Papa torna a sortir a l’encontre de la ruta que fa una allau d’homes, dones i nens que fugen del Pròxim Orient per arribar a Europa a través de Grècia. El Sant Pare farà un viatge d’unes hores que ha estat anunciat també de forma sorprenent. Francesc es desplaçarà fins a una illa que, els últims mesos, s'ha convertit en la costa d'arribada obligada per a milers de refugiats que fugen de guerres i sectarismes a Síria i en altres països de la zona.
Fonts gregues han explicat que el viatge papal ha estat acordat ja amb l'Església ortodoxa grega. Va ser el 21 de març passat, dilluns sant, quan va anar a Roma el bisbe ortodox grec Gavril di Nea Ionia, per concretar de forma reservada els detalls del viatge del bisbe de Roma. Aquest dilluns la notícia ha estat comunicada al Sínode de l'Església ortodoxa grega, mentre que el Vaticà encara no confirma la data. De tota manera, el portaveu de la Santa Seu, Federico Lombardi, sí que ha confirmat la previsió de fer el viatge, tot i que encara no ho ha fet oficial.
Francesc parla d'harmonia i tranquil·litat
El Papa, d'altra banda, ha assegurat aquest dimarts al matí que no s’ha de confondre l’harmonia que regna en una comunitat cristiana, fruit de l’Esperit Sant, amb la tranquil•litat negociada que sovint cobreix el contrastos i les divisions internes. En l’homilia de la Missa a la casa Santa Marta, el Sant Pare ha dit que una comunitat unida en Crist és valuosa. Segons Francesc, la paraula harmonia no defineix una concòrdia qualsevol. "Podem signar acords, tenir certa pau, però l'harmonia és una força interior mitjançant la qual parla l'Esperit Sant", ha dit. En aquesta línia, ha afegit que "la veritable harmonia té una relació d'enemistat amb els diners egoistes", i ha recordat que "Déu i els diners són dos patrons de servei irreconciliables".
El pontífex s’ha aturat sobre la necessitat, i ha repetit l’exemple virtuós sobre Bernabé, que dóna als apòstols els diners recaptats en una activitat. Francesc ha recordat que Déu i els diners són dos patrons de servei irreconciliable, alhora que ha alertat davant la confusió d’harmonia amb tranquil•litat. També ha invitat tothom a rellegir el llibre dels Fets dels Apòstols, sobre els primers cristians i la seva vida en comú. El Papa ha assegurat que, en el compromís de l’anunci, s’entenen altres dons. El Sant Pare ha conclòs que "l'harmonia de l'Esperit Sant ens dóna aquesta generositat de no tenir res com a propi mentre hi hagi una persona necessitada". Finalment ha dit que, "en l'Església, quan hi ha harmonia i en la comunitat, hi ha coratge per donar testimoni de Jesús ressuscitat".
Intencions del Papa per a l'abril
El director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària pel Papa, Frederic Fornos, ha explicat aquest dimarts les intencions de Francesc per al mes d’abril. "El Papa ens demana que ens mobilitzem per la pregària i l'acció perquè els petits agricultors rebin una retribució justa pel seu treball, ja que el problema actual és que l'economia pateix exclusió", ha comentat. El jesuita ha destacat que els petits propietaris de terres són bàsics per alimentar la població mundial. "Aquestes petites parcel·les agrícoles són molt més ecològiques. El problema és que aquestes persones no poden sobreviure, i tenen sovint molts problemes perquè els cercles comercials estan massa al servei dels més poderosos", ha explicat també. 
El Papa anuncia les seves intencions, novament i com fa cada mes des del gener passat, en un vídeo amb la seva imatge i la seva veu.
Pel·lícula sobre les basíliques papals de Roma
Finalment, destaquem que s’ha presentat, amb una projecció al Vaticà, la pel•lícula documental ‘Sant Pere i les basíliques papals de Roma’. El film, realitzat per Sky 3D en col•laboració amb el Centre Televisiu Vaticà, es podrà veure als cinemes italians només dilluns, dimarts i dimecres de la setmana vinent. El director dels Museus Vaticans, Antonio Paolucci, ha explicat que l’objectiu principal de la pel•lícula és traslladar als visitants la idea que, en realitats, són ells els protagonistes de les visites als monuments, les basíliques i els museus, més enllà del desordre o el soroll que sovint envolta l’activitat.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 5 d'abril.

Més actualitat

Sense categoria

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció

RÀDIO ESTEL

TURISME

Ràdio Estel us porta a conèixer el monestir de Poblet i la comarca de la Conca de Barberà

Anunci Twitter Poblet

Aquest divendres 29 de setembre, 'La Caravana' de Ràdio Estel viatjarà fins al monestir de Poblet per fer un programa especial

25 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

El sindicalista denuncia que va ser torturat a la comissaria de Via Laietana als anys 70 i ara la Fiscalia ha acceptat una querella presentada contra sis expolicies

22 setembre 2023

Redacció