En directe

Camins

ESGLÉSIA MÓN

L'Església portuguesa demana solidaritat davant dels incendis

El bisbe de la diòcesi de Setubal, Mons. José Ornelas, ha lamentat la pèrdua de vides i de béns en l'onada d'incendis forestals que afecten…

12 agost 2016

Redacció

Comparteix

El bisbe de la diòcesi de Setubal, Mons. José Ornelas, ha lamentat la pèrdua de vides i de béns en l'onada d'incendis forestals que afecten sobretot el nord de Portugal i l'illa de Madeira. I ha fet una crida a "actituds de comunió i solidaritat" amb els afectats.

Mons. Ornelas ha demanat a parròquies i comunitats que es mobilitzin per recollir donacions, especialment en les misses d'aquest cap de setmana. Les donacions es poden fer també a través de Càritas Portugal.

El prelat vol que els cristians facin arribar als germans que pateixen un missatge "d'esperança i solidaritat per reconstruir les seves vides". El bisbe, natural de Madeira, ha assenyalat que en aquest Any de la Misericòrdia hi ha "raons especials" que se sumen a l'impuls natural i permanent d'ajudar els més necessitats.

Igualment, ha valorat els testimonis de "coratge i entrega" dels bombers i altres persones implicades en la lluita contra els incendis, perquè "són una lliçó sobre la importància de la solidaritat".

D'altra banda, ha assegurat que els incendis forestals "no són una fatalitat" anual. En aquest sentit, ha advertit que es podrien evitar si es prenguessin "mesures més eficaces" tant per part de les autoritats com dels ciutadans. Segons Mons. Ornelas, "els incendis no són, en la majoria de casos, una cosa inevitable".

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció