En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

L'Església portuguesa demana solidaritat davant dels incendis

El bisbe de la diòcesi de Setubal, Mons. José Ornelas, ha lamentat la pèrdua de vides i de béns en l'onada d'incendis forestals que afecten…

12 agost 2016

Redacció

Comparteix

El bisbe de la diòcesi de Setubal, Mons. José Ornelas, ha lamentat la pèrdua de vides i de béns en l'onada d'incendis forestals que afecten sobretot el nord de Portugal i l'illa de Madeira. I ha fet una crida a "actituds de comunió i solidaritat" amb els afectats.

Mons. Ornelas ha demanat a parròquies i comunitats que es mobilitzin per recollir donacions, especialment en les misses d'aquest cap de setmana. Les donacions es poden fer també a través de Càritas Portugal.

El prelat vol que els cristians facin arribar als germans que pateixen un missatge "d'esperança i solidaritat per reconstruir les seves vides". El bisbe, natural de Madeira, ha assenyalat que en aquest Any de la Misericòrdia hi ha "raons especials" que se sumen a l'impuls natural i permanent d'ajudar els més necessitats.

Igualment, ha valorat els testimonis de "coratge i entrega" dels bombers i altres persones implicades en la lluita contra els incendis, perquè "són una lliçó sobre la importància de la solidaritat".

D'altra banda, ha assegurat que els incendis forestals "no són una fatalitat" anual. En aquest sentit, ha advertit que es podrien evitar si es prenguessin "mesures més eficaces" tant per part de les autoritats com dels ciutadans. Segons Mons. Ornelas, "els incendis no són, en la majoria de casos, una cosa inevitable".

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció