En directe

Fabricació Pròpia

ESGLÉSIA MÓN

L'Església portuguesa demana solidaritat davant dels incendis

El bisbe de la diòcesi de Setubal, Mons. José Ornelas, ha lamentat la pèrdua de vides i de béns en l'onada d'incendis forestals que afecten…

12 agost 2016

Redacció

Comparteix

El bisbe de la diòcesi de Setubal, Mons. José Ornelas, ha lamentat la pèrdua de vides i de béns en l'onada d'incendis forestals que afecten sobretot el nord de Portugal i l'illa de Madeira. I ha fet una crida a "actituds de comunió i solidaritat" amb els afectats.

Mons. Ornelas ha demanat a parròquies i comunitats que es mobilitzin per recollir donacions, especialment en les misses d'aquest cap de setmana. Les donacions es poden fer també a través de Càritas Portugal.

El prelat vol que els cristians facin arribar als germans que pateixen un missatge "d'esperança i solidaritat per reconstruir les seves vides". El bisbe, natural de Madeira, ha assenyalat que en aquest Any de la Misericòrdia hi ha "raons especials" que se sumen a l'impuls natural i permanent d'ajudar els més necessitats.

Igualment, ha valorat els testimonis de "coratge i entrega" dels bombers i altres persones implicades en la lluita contra els incendis, perquè "són una lliçó sobre la importància de la solidaritat".

D'altra banda, ha assegurat que els incendis forestals "no són una fatalitat" anual. En aquest sentit, ha advertit que es podrien evitar si es prenguessin "mesures més eficaces" tant per part de les autoritats com dels ciutadans. Segons Mons. Ornelas, "els incendis no són, en la majoria de casos, una cosa inevitable".

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció