En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"L'Estat no va pensar que l'independentisme arribaria tan lluny"

Lluís Foix, periodista, Jordi López Camps, soci d'Òmnium Cultural i exdirector d'Afers Religiosos de la Generalitat, i Lluís Sols, col•laborador de Cristianisme i Justícia, han analitzat aquest…

20 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Foix, periodista, Jordi López Camps, soci d'Òmnium Cultural i exdirector d'Afers Religiosos de la Generalitat, i Lluís Sols, col•laborador de Cristianisme i Justícia, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política a Catalunya un any després del 20S, amb aquelles concentracions davant de la Conselleria d'Economia i altres departaments escorcollats per les forces de seguretat de l'Estat. Foix ha destacat que "sembla que el que es va fer ara fa un anys van ser mans innocents, i no totes ho van ser". Fins i tot ha dit que, en les concentracions, "hi va haver violència, tot i que els Jordis no haurien d'estar a la presó". En aquesta línia, ha comentat que "els qui animen a la concentració davant de les conselleries sempre provocarà que l'Estat reaccioni d'una determinada manera", i ha conclòs que "l'Estat no va pensar mai que l'independentisme arribaria tan lluny, i l'independentisme no va imaginar tampoc que l'Estat actuaria amb tanta duresa".
Per la seva banda, López Camps ha denunciat que "el govern espanyol, parlant de tumulto amb el ministre Méndez de Vigo el divendres anterior, va donar la justificació per construir un relat determinat". Igualment ha destacat que "la reacció de la gent el 20S va ser defensiva i pacífica, sense fer que allò anés a més, però hi va ver una estratègia de l'Estat calculada per criminalitzar el que va passar". Sols ha assegurat que, "si algun tribunal es pronunciés sobre el que va fer la policia espanyola ara fa un any, diria que va ser alegal o il·legal". També ha afegit que "l'Estat va voler provocar que hi hagués violència, però la reacció popular va ser pacífica".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 20 de setembre.
En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hem explocat la situació política, la necessitat de diàleg i la mirada al futur de Catalunya un any després del 20S, dia d’importants mobilitzacions populars arran de l’escorcoll practicat per les forces de seguretat de l’Estat en diverses institucions catalanes per intentar desmuntar el referèndum de l’1 d’octubre.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció