En directe

Escola de família

PROGRAMES

"L'Estat no va pensar que l'independentisme arribaria tan lluny"

Lluís Foix, periodista, Jordi López Camps, soci d'Òmnium Cultural i exdirector d'Afers Religiosos de la Generalitat, i Lluís Sols, col•laborador de Cristianisme i Justícia, han analitzat aquest…

20 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Foix, periodista, Jordi López Camps, soci d'Òmnium Cultural i exdirector d'Afers Religiosos de la Generalitat, i Lluís Sols, col•laborador de Cristianisme i Justícia, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política a Catalunya un any després del 20S, amb aquelles concentracions davant de la Conselleria d'Economia i altres departaments escorcollats per les forces de seguretat de l'Estat. Foix ha destacat que "sembla que el que es va fer ara fa un anys van ser mans innocents, i no totes ho van ser". Fins i tot ha dit que, en les concentracions, "hi va haver violència, tot i que els Jordis no haurien d'estar a la presó". En aquesta línia, ha comentat que "els qui animen a la concentració davant de les conselleries sempre provocarà que l'Estat reaccioni d'una determinada manera", i ha conclòs que "l'Estat no va pensar mai que l'independentisme arribaria tan lluny, i l'independentisme no va imaginar tampoc que l'Estat actuaria amb tanta duresa".
Per la seva banda, López Camps ha denunciat que "el govern espanyol, parlant de tumulto amb el ministre Méndez de Vigo el divendres anterior, va donar la justificació per construir un relat determinat". Igualment ha destacat que "la reacció de la gent el 20S va ser defensiva i pacífica, sense fer que allò anés a més, però hi va ver una estratègia de l'Estat calculada per criminalitzar el que va passar". Sols ha assegurat que, "si algun tribunal es pronunciés sobre el que va fer la policia espanyola ara fa un any, diria que va ser alegal o il·legal". També ha afegit que "l'Estat va voler provocar que hi hagués violència, però la reacció popular va ser pacífica".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 20 de setembre.
En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hem explocat la situació política, la necessitat de diàleg i la mirada al futur de Catalunya un any després del 20S, dia d’importants mobilitzacions populars arran de l’escorcoll practicat per les forces de seguretat de l’Estat en diverses institucions catalanes per intentar desmuntar el referèndum de l’1 d’octubre.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció