En directe

El Matí a Ràdio Estel

PROGRAMES

"L'Estat no va pensar que l'independentisme arribaria tan lluny"

Lluís Foix, periodista, Jordi López Camps, soci d'Òmnium Cultural i exdirector d'Afers Religiosos de la Generalitat, i Lluís Sols, col•laborador de Cristianisme i Justícia, han analitzat aquest…

20 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Foix, periodista, Jordi López Camps, soci d'Òmnium Cultural i exdirector d'Afers Religiosos de la Generalitat, i Lluís Sols, col•laborador de Cristianisme i Justícia, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política a Catalunya un any després del 20S, amb aquelles concentracions davant de la Conselleria d'Economia i altres departaments escorcollats per les forces de seguretat de l'Estat. Foix ha destacat que "sembla que el que es va fer ara fa un anys van ser mans innocents, i no totes ho van ser". Fins i tot ha dit que, en les concentracions, "hi va haver violència, tot i que els Jordis no haurien d'estar a la presó". En aquesta línia, ha comentat que "els qui animen a la concentració davant de les conselleries sempre provocarà que l'Estat reaccioni d'una determinada manera", i ha conclòs que "l'Estat no va pensar mai que l'independentisme arribaria tan lluny, i l'independentisme no va imaginar tampoc que l'Estat actuaria amb tanta duresa".
Per la seva banda, López Camps ha denunciat que "el govern espanyol, parlant de tumulto amb el ministre Méndez de Vigo el divendres anterior, va donar la justificació per construir un relat determinat". Igualment ha destacat que "la reacció de la gent el 20S va ser defensiva i pacífica, sense fer que allò anés a més, però hi va ver una estratègia de l'Estat calculada per criminalitzar el que va passar". Sols ha assegurat que, "si algun tribunal es pronunciés sobre el que va fer la policia espanyola ara fa un any, diria que va ser alegal o il·legal". També ha afegit que "l'Estat va voler provocar que hi hagués violència, però la reacció popular va ser pacífica".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 20 de setembre.
En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hem explocat la situació política, la necessitat de diàleg i la mirada al futur de Catalunya un any després del 20S, dia d’importants mobilitzacions populars arran de l’escorcoll practicat per les forces de seguretat de l’Estat en diverses institucions catalanes per intentar desmuntar el referèndum de l’1 d’octubre.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció