En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"L'Eurocambra crida al diàleg excloent-ne qualsevol violència"

Xavier Puigdollers, advocat, professor de la Universitat Abat Oliba i president de l’Associació d’Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort, Daniel Arasa, president de la…

4 octubre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Xavier Puigdollers, advocat, professor de la Universitat Abat Oliba i president de l’Associació d’Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort, Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, i Lluís Batlló, advocat penalista, han valorat aquest dimecres les diferents vies per recuperar el diàleg i la concòrdia davant la crisi política, institucional i social que viu Catalunya. Ha estat en el programa El Mirador de l'actualitat, on també ha intervingut en els primers minuts l'eurodiputat català Francesc Gambús, adscrit com a independent en el grup del Partit Popular Europeu i elegit el 2014 a la llista de Convergència i Unió. Gambús ha explicat que el debat realitzat el mateix dia al Parlament Europeu "ha marcat tres línies vermelles que són els fonaments de la construcció europea: respecte a l'estat de dret, la legalitat i la democràcia i, al costat però amb la mateixa intensitat, també una crida al diàleg per resoldre qüestions polítiques, excloent-ne qualsevol violència". El parlamentari ha comentat que "tots els grups han recordat els ferits de diumenge a Catalunya" i que, en el plenari, "s'ha dit, sobretot a Rajoy, que arribar a transaccions o acords no és dolent i , sobretot a Puigdemont, que no s'han de prendre decisions irreversibles mentre s'està obrint un espai de diàleg per trobar solucions".

Lluís Batlló ha recordat que "hi ha hagut diversos punts d'inflexió: el 7 de setembre amb el trencament de la legalitat al Parlament català, la violència policial de l'1 d'octubre i el discurs del rei Felip VI, que no va apelar al diàleg, cosa que és també decebedora, perquè hi ha un poble que ha sortit al carrer". Arasa ha comentat que "és lògic que el Rei fes un cop a la taula, perquè li correspon, tot i que li va mancar empatia als catalans i alguns altres detalls, però és el que havia de fer". Alsina ha estat la més crítica amb el monarca, en assegurar que "el Rei va donar un cop a l'estòmac als catalans". De cara a la recuperació del consens i el diàleg, Puigdollers ha dit que "cal un exercici de respirar, per part de tothom, i segurament ajornar algunes decisions, tant la declaració d'independència com les accions judicials del govern espanyol". Finalment, tots han coincidit a l'hora de valorar positivament qualsevol ajuda o mediació de l'Església des de Catalunya. "Seria la millor mediació", ha comentat Batlló.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 4 d'octubre

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció