En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

L’eurodiputat de Junts, Toni Comín, insta al Tribunal de Luxemburg que l’estat de dret que es planteja a Polònia sigui el mateix que a Espanya

En una entrevista a Ràdio Estel, Comín ha assegurat que “és una realitat que el silenci d'Europa, davant del que fa Espanya, estigui minvant les bases del sistema europeu”.

21 octubre 2021

Comparteix

El desafiament que ha plantejat el Tribunal Constitucional de Polònia, en què assegura que la justícia nacional del país està per damunt de les resolucions que pugui prendre la Justícia Europea, ha derivat en una crisi política important. En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat de Junts per Catalunya al Parlament Europeu, Toni Comín, ha insistit que la rotunditat amb què les institucions europees s'han plantejat defensar l'Estat de dret a Polònia ha de ser exactament la mateixa amb què es plantegin defensar l'Estat de dret a Espanya. Assegura que "és una realitat que el silenci d'Europa, davant del que fa Espanya, estigui minvant les bases del sistema europeu".

Pla mitjà de l'eurodiputat de Junts Toni Comín durant una roda de premsa a l'Eurocambra, el 3 de juny del 2021. (Horitzontal)

Comín també es qüestiona sobre "quina serà la justificació que tindrà l'advocacia de l'estat per no atorgar-los-hi la immunitat cautelar perquè, segons Llarena, l'euroordre segueix vigent".

D'altra banda, l'eurodiputat no ha volgut passar per alt el proper debat que tindrà la Unió Europea sobre aixecar les patents contra les vacunes de la covid-19. Comin sosté que és vital que s'aixequin i la indústria farmacèutica del sud pugui produir de manera massiva vacunes. L'exconseller de Salut ha qualificat de "dramàtica la irresponsabilitat de l'estat europeu per oposar-se a aixecar la patent de les vacunes".

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció