En directe

Fabricació pròpia

ACTUALITAT

L’eurodiputat de Junts, Toni Comín, insta al Tribunal de Luxemburg que l’estat de dret que es planteja a Polònia sigui el mateix que a Espanya

En una entrevista a Ràdio Estel, Comín ha assegurat que “és una realitat que el silenci d'Europa, davant del que fa Espanya, estigui minvant les bases del sistema europeu”.

21 octubre 2021

Comparteix

El desafiament que ha plantejat el Tribunal Constitucional de Polònia, en què assegura que la justícia nacional del país està per damunt de les resolucions que pugui prendre la Justícia Europea, ha derivat en una crisi política important. En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat de Junts per Catalunya al Parlament Europeu, Toni Comín, ha insistit que la rotunditat amb què les institucions europees s'han plantejat defensar l'Estat de dret a Polònia ha de ser exactament la mateixa amb què es plantegin defensar l'Estat de dret a Espanya. Assegura que "és una realitat que el silenci d'Europa, davant del que fa Espanya, estigui minvant les bases del sistema europeu".

Pla mitjà de l'eurodiputat de Junts Toni Comín durant una roda de premsa a l'Eurocambra, el 3 de juny del 2021. (Horitzontal)

Comín també es qüestiona sobre "quina serà la justificació que tindrà l'advocacia de l'estat per no atorgar-los-hi la immunitat cautelar perquè, segons Llarena, l'euroordre segueix vigent".

D'altra banda, l'eurodiputat no ha volgut passar per alt el proper debat que tindrà la Unió Europea sobre aixecar les patents contra les vacunes de la covid-19. Comin sosté que és vital que s'aixequin i la indústria farmacèutica del sud pugui produir de manera massiva vacunes. L'exconseller de Salut ha qualificat de "dramàtica la irresponsabilitat de l'estat europeu per oposar-se a aixecar la patent de les vacunes".

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció