En directe

Sense distància

ACTUALITAT

L’eurodiputat de Junts, Toni Comín, insta al Tribunal de Luxemburg que l’estat de dret que es planteja a Polònia sigui el mateix que a Espanya

En una entrevista a Ràdio Estel, Comín ha assegurat que “és una realitat que el silenci d'Europa, davant del que fa Espanya, estigui minvant les bases del sistema europeu”.

21 octubre 2021

Comparteix

El desafiament que ha plantejat el Tribunal Constitucional de Polònia, en què assegura que la justícia nacional del país està per damunt de les resolucions que pugui prendre la Justícia Europea, ha derivat en una crisi política important. En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat de Junts per Catalunya al Parlament Europeu, Toni Comín, ha insistit que la rotunditat amb què les institucions europees s'han plantejat defensar l'Estat de dret a Polònia ha de ser exactament la mateixa amb què es plantegin defensar l'Estat de dret a Espanya. Assegura que "és una realitat que el silenci d'Europa, davant del que fa Espanya, estigui minvant les bases del sistema europeu".

Pla mitjà de l'eurodiputat de Junts Toni Comín durant una roda de premsa a l'Eurocambra, el 3 de juny del 2021. (Horitzontal)

Comín també es qüestiona sobre "quina serà la justificació que tindrà l'advocacia de l'estat per no atorgar-los-hi la immunitat cautelar perquè, segons Llarena, l'euroordre segueix vigent".

D'altra banda, l'eurodiputat no ha volgut passar per alt el proper debat que tindrà la Unió Europea sobre aixecar les patents contra les vacunes de la covid-19. Comin sosté que és vital que s'aixequin i la indústria farmacèutica del sud pugui produir de manera massiva vacunes. L'exconseller de Salut ha qualificat de "dramàtica la irresponsabilitat de l'estat europeu per oposar-se a aixecar la patent de les vacunes".

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció