En directe

El Matí a Ràdio Estel

ACTUALITAT

L’eurodiputat de Junts, Toni Comín, insta al Tribunal de Luxemburg que l’estat de dret que es planteja a Polònia sigui el mateix que a Espanya

En una entrevista a Ràdio Estel, Comín ha assegurat que “és una realitat que el silenci d'Europa, davant del que fa Espanya, estigui minvant les bases del sistema europeu”.

21 octubre 2021

Comparteix

El desafiament que ha plantejat el Tribunal Constitucional de Polònia, en què assegura que la justícia nacional del país està per damunt de les resolucions que pugui prendre la Justícia Europea, ha derivat en una crisi política important. En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat de Junts per Catalunya al Parlament Europeu, Toni Comín, ha insistit que la rotunditat amb què les institucions europees s'han plantejat defensar l'Estat de dret a Polònia ha de ser exactament la mateixa amb què es plantegin defensar l'Estat de dret a Espanya. Assegura que "és una realitat que el silenci d'Europa, davant del que fa Espanya, estigui minvant les bases del sistema europeu".

Pla mitjà de l'eurodiputat de Junts Toni Comín durant una roda de premsa a l'Eurocambra, el 3 de juny del 2021. (Horitzontal)

Comín també es qüestiona sobre "quina serà la justificació que tindrà l'advocacia de l'estat per no atorgar-los-hi la immunitat cautelar perquè, segons Llarena, l'euroordre segueix vigent".

D'altra banda, l'eurodiputat no ha volgut passar per alt el proper debat que tindrà la Unió Europea sobre aixecar les patents contra les vacunes de la covid-19. Comin sosté que és vital que s'aixequin i la indústria farmacèutica del sud pugui produir de manera massiva vacunes. L'exconseller de Salut ha qualificat de "dramàtica la irresponsabilitat de l'estat europeu per oposar-se a aixecar la patent de les vacunes".

Més actualitat

Esteve Camps, president de la Junta Constructora de la Sagrada Família: “Avui és un dia per gaudir”

Aquest dimecres s’encén l’estel de Maria que corona la torre de la mare de déu de la basílica

8 desembre 2021

Redacció

La Generalitat alerta que 1 de cada 5 infants ha patit abusos sexuals infantils

En una entrevista al Tot Anirà Bé, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, valora que "és una oportunitat molt bona poder construir de zero aquest departament que posa a la societat davant del mirall".

7 desembre 2021

Redacció

Montserrat recull les millors fotografies del pare Bonaventura Ubach a través de l’exposició 'La mirada del biblista. Instants d’eternitat. El Pròxim Orient en el fons fotogràfic del P.Ubach'

El comissari de l’exposició, l’arqueòleg Joan Eusebi Garcia, reivindica la figura i el llegat fotogràfic de Bonaventura Ubach

7 desembre 2021

Redacció