En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

L'exhortació apostòlica del Papa sobre els sínodes de la família, 'Amoris laetitia', es presenta el 8 d'abril

El Papa ja té a punt l’exhortació apostòlica postsinodal, és a dir, el document magisterial més important a partir dels treballs dels dos recents sínodes…

31 març 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ja té a punt l’exhortació apostòlica postsinodal, és a dir, el document magisterial més important a partir dels treballs dels dos recents sínodes sobre la família. L’amor en la comunitat familiar serà la base d’un escrit que arriba potser més ràpid del que s’esperava. Amoris laetitia (l'alegria de l'amor) és el títol que tindrà l'exhortació apostòlica, sobre l'amor a la família. El document es presentarà divendres de la setmana vinent, dia 8 d’abril, a les 11.30 hores a l’Aula Joan Pau II de l’Oficina de Premsa de la Santa Seu, segons ha anunciat aquest dijous el mateix Vaticà.
L’exhortació és fruit dels dos Sínodes sobre la Família, celebrats al Vaticà a l’octubre de 2014 i a l’octubre passat, el 2015. En la presentació, intervindran el cardenal Lorenzo Baldisseri, secretari general del Sínode dels Bisbes, el cardenal Christoph Schönborn, arquebisbe de Viena, i el matrimoni format pels professors universitaris Francesco Miano i Giuseppina De Simone.
Congrés Mundial sobre la Misericòrdia
S’està celebrant a Roma un Congrés Apostòlic Mundial sobre la Misericòrdia, concretament fins dilluns vinent. Marcelo Zubía, vicari general dels teatins, que tenen al seu càrrec l’església romana de Sant Andrea della Valle, on es fa bona part d’aquest congrés, ha explicat aquest dijous que que el congrés té una gran connexió amb el ministeri petrí des de Joan Pau II fins ara. "El que recull aquest congrés és sobretot l'espiritualitat nascuda a la llum del ministeri pontifici de Joan Pau II, que havia instituït la festa de la Divina Misericòrdia, coincidint amb el segon diumenge de Pasqua", ha comentat. El religiós també ha explicat que, aquest 3 d'abril, "se celebrarà el Jubileu dels moviments i grups que basen el seu carisma en la misericòrdia".
Marcelo Zubía ha explicat que tota aquesta realitat eclesial s’ha fet present aquests dies, "des del dijous 31 de març fins dilluns 4 d'abril, amb diferents activitats a Sant Andrea della Valle, en basíliques patriarcals i diumenge al Vaticà". El vicari general dels teatins ha presentat el contingut d’aquest congrés europeu com el gran tresor que l’Església pot oferir al món: "El congrés intenta anar recollint principalment el sentit d'aquest Jubileu de la Misericòrdia establert pel Papa Francesc per recuperar el valor d'allò que l'Església ha d'oferir".
Aquesta trobada recull l’esperit de Sant Joan Pau II, que va recollir tota l’espiritualitat de la misericordia a partir de la santa polonesa Faustina Kowalska. Des de fa uns anys, el congrés es fa en diversos llocs d’Europa, i ocasionalment a fora, com és el cas de l’any vinent, en què la cita será a les Filipines.
Sintonia dels bisbes pakistanesos amb el Sant Pare
El president de la Comissió Nacional Justícia i Pau de la Conferència Episcopal del Pakistan, Joseph Arshad, ha explicat que els bisbes pakistanesos lamenten la matança de persones innocents, especialment dones i nens, i destaquen que és inacceptable que es cometi aquest crim en nom de la religió. Seguint el missatge pasqual del Papa, expressat dilluns passat, els prelats exhorten el govern del Pakistan a identificar i portar davant la justícia els responsables de la massacre terrorista de Pasqua i a adoptar mesures estrictes per protegir tots els ciutadans, incloent-hi les minories i comunitats vulnerables. 
L'atemptat al parc de la capital de la província pakistanesa de Panjab va ser reivindicat per un grup terrorista escindit dels talibans pakistanesos, que assegurava que volia atacar els cristians, així com llançar un desafiament al govern. Referint-se a la crida propera del Sant Pare, Monsenyor Arshad ha recordat que els bisbes pakistanesos demanen «al Senyor Jesucrist que doni al Pakistan saviesa, tolerància i pau, i que atorgui a les famílies de les víctimes la gràcia de la fortalesa per suportar la pèrdua dels seus éssers estimats».
Audiència molt especial del pontífex
I finalment destaquem que el Papa Francesc va rebre aquest dimecres, en una audiència privada a la Casa Santa Marta, el petit Ignazio Fucci amb la seva família. Aquest nen de 8 anys pateix una malaltia rara, de la qual només s’han conegut 40 casos a tot el món. Ignazio ha estat el primer infant a Itàlia que ha superat el transplantament de medul•la, donada per la seva mare. Des de fa un any i mig, el nen està acollit amb els seus pares a la Casa Bernadette, centre gestionat pel Projecte Nens de l’Unitalsi, que acull gratuïtament les famílies amb nens afectats per diverses malalties greus.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del  Papa corresponent al dijous 31 de març.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024